Life & Arts Σάββατο 25/09/2021, 21:59
LIFE & ARTS

Britney Spears: Αποκάλυψη για κρυφή παρακολούθηση από τον πατέρα της

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς προσπαθεί δικαστικώς να βάλει τέλος στην επιμέλεια του πατέρα της

Britney Spears: Αποκάλυψη για κρυφή παρακολούθηση από τον πατέρα της

Νέα τροπή παίρνει η δικαστική διαμάχη της Μπρίτνεϊ Σπίαρς με τον πατέρα της, μετά την προβολή ντοκιμαντέρ από τους New York Times χθες Παρασκευή, το οποίο αποκάλυψε ότι ο πατέρας της είχε προσλάβει εταιρεία security για να παρακολουθεί τις τηλεφωνικές συνομιλίες και τα μηνύματα από το κινητό τηλέφωνο της τραγουδίστριας της ποπ, από το 2008 όταν και άρχισε η μεταξύ τους αντιδικία.

Στο ντοκιμαντέρ «Controlling Britney Spears» το οποίο προβλήθηκε στο καλωδιακό κανάλι FX και στο διαδικτυακό Hulu, ο Άλεξ Βλασόφ, πρώην υπάλληλος της Black Box Security, ο οποίος συνεργάστηκε με την ομάδα της τραγουδίστριας για σχεδόν εννέα χρόνια, αποκάλυψε ότι η εταιρεία του είχε κάνει «mirroring» το τηλέφωνο της Σπίαρς σε ένα iPad, έχοντας αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό της στο iCloud. Επίσης, όπως είπε, είχε τοποθετηθεί μια συσκευή ακρόασης στο υπνοδωμάτιό της.

Σύμφωνα με τον Βλασόφ, του ζητήθηκε να κρυπτογραφήσει μερικές από τις συνομιλίες της τραγουδίστριας προκειμένου να σταλούν στον πατέρα της, Τζέιμι Σπίαρς και σε έναν εργαζόμενο σε εταιρεία με την οποία συνεργαζόταν ο πατέρας της.

Όταν εκείνος εξέφρασε αμφιβολίες, η απάντηση που του δόθηκε ήταν ότι οι επικοινωνίες της Μπρίτνεϊ Σπίαρς ελέγχονταν «για τη δική της ασφάλεια και προστασία» και ότι το δικαστήριο που ήταν αρμόδιο για την αντιδικία το «γνώριζε», όπως και ο δικηγόρος της. Η παρακολούθηση αφορούσε συζητήσεις μεταξύ της τραγουδίστριας και του δικηγόρου της, Σαμ Ίνγκαμ, σύμφωνα με τον Βλασόφ.

Η δικηγόρος του Τζέιμι Σπίαρς, Βίβιαν Θορίν, στο ντοκιμαντέρ δεν πήρε θέση για τους ισχυρισμούς αυτούς, ωστόσο δήλωσε ότι οι ενέργειες του πελάτη της «ήταν εντός των αρμοδιοτήτων που του είχε αναθέσει το δικαστήριο» και «έγιναν με γνώση και συγκατάθεση της τραγουδίστριας, του δικηγόρου της που είχε διορίσει το δικαστήριο και του ίδιου του δικαστηρίου».

«Οι ενέργειες του Τζέιμι Σπίαρς -και η έγκριση του δικαστηρίου για αυτές- μιλούν από μόνες τους», πρόσθεσε η Θορίν, συμπληρώνοντας ότι ο πελάτης βοήθησε την κόρη του να αποκαταστήσει την καριέρα της και να βελτιώσει την οικονομική της κατάσταση.

Από τη μεριά του ο δικηγόρος του προέδρου της Black Box Security, Ένταν Γιεμινί, δήλωσε στο ντοκιμαντέρ: «Ο κ. Γιεμινί και η Black Box ανέκαθεν συμπεριφέρονταν εντός των επαγγελματικών, ηθικών και νομικών ορίων και είναι ιδιαίτερα περήφανοι για τις ενέργειες τους οι οποίες διατήρησαν ασφαλή την κ. Σπίαρς  για πολλά χρόνια».

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς προσπαθεί δικαστικώς να βάλει τέλος στην επιμέλεια του πατέρα της η οποία τέθηκε σε εφαρμογή από το 2008, προκειμένου ο Τζέιμι Σπίαρς να επιβλέπει τις προσωπικές υποθέσεις της κόρης του και την σχεδόν 60 εκατ. δολάρια περιουσίας, μετά από νευρικό κλονισμό της τραγουδίστριας. Τον Ιούνιο η Σπίαρς δήλωσε ότι η επιμέλεια αυτή είναι καταχρηστική και ταπεινωτική, καθώς δεν της επιτρέπει να πάρει καμία απόφαση για την ίδια της τη ζωή, χωρίς να έχει την έγκριση του πατέρα της.

Νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, ο Τζέιμι Σπίαρς δήλωσε ότι θα βάλει τέλος στην επιμέλεια επειδή οι συνθήκες έχουν αλλάξει και η δικαστική ακρόαση της υπόθεσης, έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη στο Ανώτερο Δικαστήριο του Λος Άντζελες.

Ο νέος δικηγόρος της τραγουδίστριας, με δήλωσή του ανέφερε ότι θα διεξάγει έρευνα για τους ισχυρισμούς αυτούς.

«Η παρακολούθηση ή η επέμβαση στις επικοινωνίες της Μπρίτνεϊ Σπίας, ιδίως όταν πρόκειται για σχέση δικηγόρου-πελάτη, είναι μια επαίσχυντη και συγκλονιστική παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και των πολιτικών ελευθεριών της. Η τοποθέτηση μιας συσκευής ακρόασης στο υπνοδωμάτιό της Μπρίτνεϊ θα είναι μια ιδιαίτερα ντροπιαστική κίνηση», αναφέρεται στην ανακοίνωσή του.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News