Life & Arts Δευτέρα 7/12/2020, 14:31
LIFE & ARTS

Ραδιοφωνικό «έγκλημα» στο Φεστιβάλ Αθηνών

Ραδιοφωνικό «έγκλημα» στο Φεστιβάλ Αθηνών

«Το έγκλημα με αφορούσε προσωπικά, η Μάρθα ήταν αθώο θύμα, πήγα άδικα, χάθηκε χωρίς να υπάρχει καμία επαρκής εξήγηση για το φόνο της». Ο δημοσιογράφος Τηλέμαχος Λεοντάρης ξυπνάει από τη φασαρία της γειτονιάς για να διαπιστώσει μετά από λίγο ότι η γειτόνισα του, η Μάρθα Λύτρα και μια φίλη της βρέθηκαν άγρια δολοφονημένες. Ο αγαπημένος ήρωας του Φίλιππου Φιλίππου αναλαμβάνει ξανά δράση, σπρωγμένος από τον ανεκπλήρωτο έρωτα του για τη Μάρθα και το δημοσιογραφικό του δαιμόνιο, στο διήγημα «Οι Κορυδαλλοί της Πλατείας Αμερικής». Αυτή τη φορά όμως, η διελεύκανση του μυστηρίου θα γίνει στον αέρα, στη σειρά ραδιοφωνικού θεάτρου «Radio Plays» που διοργανώνει το Φεστιβάλ Αθηνών.

Ο Δημήτρης Καταλειφός σκηνοθετεί ραδιοφωνικά το διήγημα του Φιλίππου και οι ηθοποιοί Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Δημήτρης Ήμελλος, Μαρία Καλλιμάνη, Στέλλα Κρούσκα, Γιάννης Νταλιάνης και Γιάννης Τσορτέκης θα μεταφέρουν τους ακροατές στους, άδειους από το κελάηδισμα των κορυδαλλών, δρόμους της Πλατείας Αμερικής. Την αναζήτηση του Λεοντάρη θα συνοδεύσει με μια πρωτότυπη τζαζ μουσική σύνθεση του συνθέτη Δημήτρη Τσάκα.

Ραδιοφωνικό «έγκλημα» στο Φεστιβάλ Αθηνών-1

Το διήγημα «Οι κορυδαλλοί της πλατείας Αμερικής» του Φίλιππου Φιλίππου συμπεριλαμβάνεται στον τρίτο τόμο της σειράς Ελληνικά Εγκλήματα, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη και η θεατρική του απόδοση θα μεταδοθεί αύριο Τρίτη 8 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Αθηνών (greekfestival.gr) και της Lifo.

Κάθε Τρίτη του Δεκεμβρίου το Φεστιβάλ Αθηνών θα παρουσιάζει και από ένα ραδιοφωνικό θεατρικό έργο με θέματα από την αστυνομική λογοτεχνία και την τζαζ μουσική. Δολοφονίες, πάθη, αντιζηλίες, ίντριγκες και δολοπλοκίες θα ζωντανεύουν στα αυτιά των ακροατών σε μια νουάρ ατμόσφαιρα μυστηρίου.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου

Ο ξένος της Αθηνάς Κακούρη – Σκηνοθεσία Μαρία Μαγκανάρη

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου

Καλωσόρισες στην Κόλαση, γλυκιά μου του Βασίλη Δανέλλη – Σκηνοθεσία Γιάννης Χουβαρδάς

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου

Ανθρώπινη συμπύκνωση της Αμάντας Μιχαλοπούλου – Σκηνοθεσία Γιώργος Κουτλής

Τρίτη 5 Ιανουαρίου

Το μέλλον της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας του Νεοκλή Γαλανόπουλου – Σκηνοθεσία Αργύρης Ξάφης

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News