Life & Arts Τρίτη 21/09/2021, 16:32 NEOLAIA.GR TEAM
LIFE & ARTS

Κινηματογράφος: Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα (23 – 29/9)

Κινηματογράφος: Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα (23 – 29/9)

Βρισκόμαστε στην τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, το καλοκαίρι αποτελεί πλέον παρελθόν κι εμείς καλωσορίζουμε σιγά-σιγά το Φθινόπωρο. Φυσικά, μία από τις αγαπημένες συνήθειες που μας έλειψαν το προηγούμενο Φθινόπωρο είναι η παρακολούθηση ταινιών στο σινεμά, κάτι που πλέον είναι εφικτό.

Η νέα κινηματογραφική εβδομάδα, λοιπόν, μας φέρνει αρκετές νέες και ενδιαφέρουσες ταινίες.

Μάλιστα, θα λέγαμε ότι ξεχωρίζουν οι προβολές των ταινιών Ένας Θρίαμβος και Μια Τετάρτη του Μαΐου, καθώς πρόκειται για ταινίες που στο παρελθόν έχουν λάβει διακρίσεις σε σπουδαία κινηματογραφικά φεστιβάλ. Η πρώτη υπήρξε μεταξύ άλλων Επίσημη Επιλογή στο Φεστιβάλ Καννών, Ταινία Λήξης Φεστιβάλ Τορίνο και έχει λάβει μεταξύ άλλων το Βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας European Film Awards. Η ταινία Μια Τετάρτη του Μαΐου υπήρξε επίσημη συμμετοχή στο Τμήμα Ορίζοντες στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2015, ενώ έλαβε το βραβείο Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Fipresci.

Ακολουθούν οι ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στη μεγάλη οθόνη:

1. Μπλε Βάλτος

Υπόθεση: Ένας αμερικανο-κορεάτης που μεγάλωσε στη Λουιζιάνα, εργάζεται σκληρά για να χαρίσει μια καλή ζωή στην οικογένειά του. Καλείται όμως να να αντιμετωπίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος προκειμένου να μη χάσει τη νέα του πατρίδα.

2. Ένας θρίαμβος

Υπόθεση: Ο Ετιέν, ένας συχνά εκτός δουλειάς ηθοποιός, δουλεύει ως υπεύθυνος ενός θεατρικού εργαστηρίου σε μια φυλακή, όπου μαζεύει έναν ασυνήθιστο θίασο από κατάδικους για να ανεβάσουν το διάσημο έργο του Σάμιουελ Μπέκετ, Περιμένοντας τον Γκοντό. Όταν του επιτραπεί να πάρει την ομάδα των κρατούμενων σε περιοδεία του έργου σε κανονικά θέατρα έξω από τη φυλακή, ο Ετιέν επιτέλους αισθάνεται ότι αυτή μπορεί να είναι η μεγάλη του ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρο του στη σκηνή και στη ζωή.

3. Εξαφάνιση ανηλίκου

Υπόθεση: Οδηγώντας στην καρδιά των Highlands ο Edmond Murray λαμβάνει μια κλήση από την πρώην σύζυγό του. Απεγνωσμένη τον ενημερώνει ότι ο εφτάχρονος γιος τους που βρίσκεται σε κατασκήνωση, αγνοείται. Σύντομα γίνεται ξεκάθαρο ότι πρόκειται για απαγωγή, κάτι που οδηγεί τους γονείς στην απελπισία.

4. The Ice Road

Υπόθεση: Μετά την κατάρρευση ενός απομονωμένου ορυχείου διαμαντιών στον μακρινό βόρειο Καναδά, ένας οδηγός φορτηγού καλείται να ηγηθεί μίας αταίριαστης ομάδας πάνω από τον παγωμένο ωκεανό, για να σωθούν οι εγκλωβισμένοι εργάτες του ορυχείου. Αντιμέτωποι με τον πάγο που έχει αρχίσει να λιώνει και μία καταιγίδα που πλησιάζει, ανακαλύπτουν ότι η πραγματική απειλή δεν είναι αυτή που νόμιζαν.

5. Μια Τετάρτη του Μαΐου

Υπόθεση: Βρισκόμαστε στο Ιράν μία Τετάρτη 9 Μαΐου, όπως λέει και ο τίτλος της ταινίας του Vahid Jalilvand. Ένας μεσήλικας άντρας βάζει σε μια εφημερίδα ότι θα δώσει σε έναν από τους αιτώντες ένα μεγάλο ποσό για οικονομική βοήθεια. Τα χρήματα θα πάνε σε κάποιον που υποφέρει και χρειάζεται αυτά τα χρήματα.,Αμέσως κάτω από το γραφείο που ο άντρας έχει επιλέξει για να γίνει η διαλογή των αιτήσεων, επικρατεί το αδιαχώρητο από κάθε λογής κόσμο που θέλει να κάνει αίτηση για τα χρήματα που πρόκειται να δοθούν. Πολυάριθμοι άντρες αλλά κυρίως γυναίκες θα περάσουν την πόρτα του γραφείου και ο άντρας θα ακούσει τις δραματικές ιστορίες τους, έχοντας σαν στόχο να επιλέξει έναν από όσους έχει δει και να του δώσει τα χρήματα, με την αστυνομία να επεμβαίνει και να συλλαμβάνει προσωρινά τον άντρα λόγω του τεράστιου πλήθους που έχει μαζέψει στον δρόμο.

Πηγή: neolaia.gr Ακολουθήστε το Money Review στο Google News