Life & Arts Σάββατο 18/09/2021, 15:52
LIFE & ARTS

The Queen’s Gambit: Γιατί το Netflix δέχθηκε μήνυση από την θρυλική σκακίστρια

The Queen’s Gambit: Γιατί το Netflix δέχθηκε μήνυση από την θρυλική σκακίστρια

Μήνυση εναντίον του Netflix κατέθεσε η σπουδαία Γεωργιανή σκακίστρια Nona Gaprindashvili, η οποία αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την επιτυχημένη μίνι-σειρά της πλατφόρμας «The Queen’s Gambit». 

Η Gaprindashvili ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξε σωστή αναπαράσταση της ίδιας, καθώς στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς αναφερόταν ότι η Γεωργιανή δεν είχε παίξει σκάκι με άνδρες αντιπάλους. 

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στο έγγραφο της προσφυγής, έως το 1968, έτος το οποίο διαδραματίζεται το επίμαχο επεισόδιο, η ίδια είχε αντιμετωπίσει τουλάχιστον 59 άνδρες. 

Η αντίδραση του Netflix στη μήνυση ήταν αφοπλιστική, τονίζοντας ότι ο ισχυρισμός της Gaprindashvili «δεν έχει αξία, παρότι τρέφει μεγάλο σεβασμό για την καριέρα της σκακίστριας».  

Το «The Queen’s Gambit» αποτέλεσε μια μεγάλη επιτυχία της πλατφόρμας, καθώς πέτυχε περισσότερες από 62 εκατ. θεάσεις τις πρώτες 28 ημέρες κυκλοφορίας της.  

Η -80χρονη σήμερα- σκακίστρια, η οποία θεωρείται ένας ζωντανός θρύλος του αθλήματος, κατάφερε να κερδίσει σε ηλικία 20 ετών το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών, ενώ υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο της ακόμη τέσσερις φορές. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News