Life & Arts Παρασκευή 17/09/2021, 15:12
LIFE & ARTS

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο στο Προεδρικό Μέγαρο: «Πάντα ήμασταν Έλληνες»

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο στο Προεδρικό Μέγαρο: «Πάντα ήμασταν Έλληνες»

Την οικογένεια Αντετοκούνμπο υποδέχθηκε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, μία μέρα μετά την τιμητική τους πολιτογράφηση και την τελετή ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο στο Προεδρικό Μέγαρο: «Πάντα ήμασταν Έλληνες»-1
φωτ.: Intime News 

«Πάντα ήμασταν Έλληνες και πάντα θεωρούμε την Ελλάδα πατρίδα μας», είπε ο κορυφαίος παίχτης του ΝΒΑ στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ εκείνη τον χαρακτήρισε πρότυπο για τα μικρά παιδιά.

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο στο Προεδρικό Μέγαρο: «Πάντα ήμασταν Έλληνες»-2
φωτ.: Intime News 

Ο Γιάννης Αντενοκούνμπο κατέφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τη μητέρα του Βερόνικα και τον μικρότερο αδερφό του Άλεξ. Αφότου ευχαρίστησε την κα Σακελλαροπούλου για την τιμή, της έδωσε συγχαρητήρια για το γεγονός ότι έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος, κάνοντας λόγο για μια ιστορική στιγμή.

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο στο Προεδρικό Μέγαρο: «Πάντα ήμασταν Έλληνες»-3
φωτ.: Intime News 

Όπως είπε, στην οικογένειά του πάντα ένιωθαν Έλληνες, γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα και την ελληνική κουλτούρα, απλώς χθες μπήκε και η σφραγίδα. Και μπορεί η δουλειά του και οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις να τον κρατούν στις ΗΠΑ, όμως φέρνει στην Ελλάδα τους γιους και την κοπέλα του για να κάνουν διακοπές και να περάσουν τα καλοκαίρια τους. 

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο στο Προεδρικό Μέγαρο: «Πάντα ήμασταν Έλληνες»-4
φωτ.: Intime News 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον χαρακτήρισε πρότυπο για τα μικρά παιδιά και πρόσθεσε ότι το να έχουν τη φωτογραφία του στο δωμάτιό τους, ήδη από την ηλικία του Δημοτικού, είναι ένα βάρος αλλά αυτό το κερδίζει κανείς, όχι μόνο ως αθλητής, αλλά και με όλα, όσα δηλώνει με την παρουσία του και το ήθος του. 

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο στο Προεδρικό Μέγαρο: «Πάντα ήμασταν Έλληνες»-5
φωτ.: Intime News 

«Αυτό είναι κάτι, που παίρνει κανείς από το σπίτι του και φυσικά το καλλιεργεί και μεγαλώνοντας. Η αγάπη για την Πατρίδα και την οικογένεια, η προσφορά σας, σε αυτούς που έχουν ανάγκη, αυτά είναι πολύ σημαντικά πράγματα και σας τιμούν ιδιαίτερα και εύχομαι να συνεχίσετε, όπου κι αν βρίσκεστε, γιατί η ζωή σας είναι πλέον διαμορφωμένη στην Αμερική, αλλά έρχεστε και συχνά στην Ελλάδα», ανέφερε η κυρία Σακελλαροπούλου. 

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο στο Προεδρικό Μέγαρο: «Πάντα ήμασταν Έλληνες»-6
φωτ.: Intime News 

Η κυρία Σακελλαροπούλου, συνεχάρη επίσης την κυρία Βερόνικα, μητέρα του κορυφαίου αθλητή, για όσα έχει καταφέρει και τόνισε ότι δικαίως σήμερα καμαρώνει για τα παιδιά της. 

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο στο Προεδρικό Μέγαρο: «Πάντα ήμασταν Έλληνες»-7
φωτ.: Intime News 

Η κα Σακελλαροπούλου ενδιαφέρθηκε να μάθει και για τον μικρότερο αδερφό του Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον Άλεξ, ο οποίος ασχολείται και εκείνος επαγγελματικά με το μπάσκετ, και μάλιστα έπαιξε έναν χρόνο στην Ισπανία. Όπως αναφέρθηκε κατά τη συνάντηση, τα τέσσερα από τα πέντε αδέρφια ασχολούνται με το μπάσκετ, ενώ ο Φράνσις ενδιαφέρεται για τη μουσική.

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο στο Προεδρικό Μέγαρο: «Πάντα ήμασταν Έλληνες»-8
φωτ.: Intime News 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News