Life & Arts Τετάρτη 15/09/2021, 14:30
LIFE & ARTS

Θα επιτρέπεται η χρήση κάνναβης από τους αθλητές;

Τι εξετάζει η WADA

Θα επιτρέπεται η χρήση κάνναβης από τους αθλητές;

Σε μια ιστορική αλλαγή ενδέχεται να καταλήξει το επόμενο διάστημα o Παγκόσμιος Οργανισμός Αντι-ντόμπινγκ (WADA), ο οποίος θα εξετάσει το ενδεχόμενο άρσης της απαγόρευσης χρήσης κάνναβης για τους αθλητές.

Η εν λόγω εξέλιξη συνιστά αποτέλεσμα της πρόσφατης υπόθεσης της Αμερικανίδας σπρίντερ Sha Carri Richardson, η οποία αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς βρέθηκε θετική σε έλεγχο τον Ιούνιο.

Η 21χρονη αθλήτρια παραδέχθηκε ότι πράγματι έκανε χρήση κάνναβης, εξηγώντας ότι αυτό τη βοήθησε να ξεπεράσει τον πρόσφατο χαμό της μητέρας της (πέθανε μία εβδομάδα πριν βρεθεί θετική).

Βέβαια, η επαναξιολόγηση της χρήσης κάνναβης θα ξεκινήσει το επόμενο έτος, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η συγκεκριμένη ουσία θα θεωρείται απαγορευμένη έως τουλάχιστον το 2022.

Σύμφωνα με τους υπέρμαχους της «απελευθέρωσης» των ελαφρών ναρκωτικών ουσιών, η κάνναβη δεν οδηγεί σε καλύτερες αθλητικές επιδόσεις και ως εκ τούτου, θα πρέπει να αφαιρεθεί από τη λίστα των απαγορευμένων ουσιών.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τους ισχύοντες κανόνες, η χρήση ναρκωτικών επισύρει αποκλεισμό από τις αθλητικές οργανώσεις για χρονικό διάστημα από τρεις μήνες έως και τέσσερα χρόνια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News