LIFE & ARTS

Η πολιτικός που έλαμψε στο Met Gala

Η πολιτικός που έλαμψε στο Met Gala

Φαίνεται πως ένας χρόνος απουσίας -λόγω πανδημίας- ήταν πάρα πολύς για τους παγκόσμιου βεληνεκούς σταρ, οι οποίοι επέστρεψαν δριμύτεροι στο διασημότερο κόκκινο χαλί που στήνεται ετησίως στην Αμερική. Δεν μιλάμε βέβαια για αυτό των βραβείων Οσκαρ, αλλά για εκείνο του Μet Gala, της περίφημης βραδιάς που φιλοξενεί το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης. Φέτος, όπως είπαμε, οι καλεσμένοι ξεπέρασαν τον εαυτό τους με αμφιέσεις που κινήθηκαν από το απόλυτα κομψό και το εντυπωσιακό μέχρι το υπερβολικό και το καθαρά κιτς.

Παρ’ όλα αυτά, κάπου ανάμεσα στην καλυμμένη από πάνω ως κάτω με μαύρο ύφασμα, Κιμ Καρντάσιαν και τον ολόχρυσο ράπερ Lil Nas X, εμφανίστηκε μια… πολιτικός, η οποία μάλλον και έκλεψε τελικά την παράσταση. Ο λόγος για την προοδευτική βουλευτή (Κογκρέσο) της Νέας Υόρκης, Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ, η οποία έφτασε στο Met φορώντας μια κομψή λευκή τουαλέτα, η οποία ωστόσο στο πίσω μέρος είχε τυπωμένο με κατακόκκινα γράμματα το σλόγκαν «Tax the Rich» (Φορολογείστε τους Πλούσιους).

Αμέσως φυσικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά με τον κόσμο να χωρίζεται (κλασικά) σε στρατόπεδα: από την μία εκείνοι που θεώρησαν υποκριτικό από την πλευρά της Κορτέζ να εκπέμψει ένα τέτοιο μήνυμα, ενώ ταυτόχρονα έδωσε το παρών στην πιο γκλαμουράτη εκδήλωση της χρονιάς· από την άλλη πολλοί υποστήριξαν πως ακριβώς αυτή της η πράξη στον συγκεκριμένο χώρο δείχνει γενναιότητα και επιθυμία να τα βάλει επιτέλους κάποιος με το κατεστημένο.

Ο, τι και να ισχύει, το σίγουρο είναι ότι η 31χρονη πολιτικός κατάφερε να τραβήξει την προσοχή, ενώ η ίδια αργότερα ανέφερε σε δική της ανάρτηση: «Το μέσον είναι το μήνυμα. Οι εκλεγμένοι φορείς της Νέας Υόρκης καλούνται συχνά στο Met, λόγω της ευθύνης μας να επιβλέπουμε τα δημόσια πολιτιστικά ιδρύματα της πόλης. Ημουν μια από τους πολλούς που πήγαν. Οσο για το φόρεμα, είναι δανεικό. Τώρα όμως είναι η ώρα για παιδική μέριμνα, σύστημα υγείας για όλους και δράση για την κλιματική αλλαγή».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News