Life & Arts Τρίτη 14/09/2021, 12:48
LIFE & ARTS

Η πλουσιότερη γάτα του κόσμου: Στο φως το lifestyle της Choupette – κληρονόμου του Λάγκερφελντ

Ο οίκος Sotheby's βγάζει στο σφυρί αντικείμενα της γάτας που αγάπησε ο σχεδιαστής

Η πλουσιότερη γάτα του κόσμου: Στο φως το lifestyle της Choupette – κληρονόμου του Λάγκερφελντ

Εκατοντάδες ζευγάρια γάντια χωρίς δάκτυλα, έργα τέχνης και δημιουργίες υψηλές ραπτικής θα είναι μεταξύ των περισσότερων από 1.000 εκθεμάτων σε 8 δημοπρασίες που οργανώνει ο οίκος Sotheby’s για τη συλλογή του Καρλ Λάγκερφελντ. Αυτό που ωστόσο κλέβει την παράσταση και τις συζητήσεις είναι τα….πιατάκια φαγητού της αγαπημένης γάτας του σχεδιαστή, Choupette. 

«Τα πιάτα της Choupette, της γάτας με την οποία μοιράστηκε ο σχεδιαστής τα τελευταία 8 χρόνια της ζωής του περιλαμβάνονται στις δημοπρασίες» επιβεβαίωσε ο οίκος σε ανακοίνωσή του. Η ολόλευκη γάτα Βιρμανίας, που είχε «συμπεριφορά πριγκίπισσας» κατά δήλωση του Λάγκερφελντ, είναι ίσως το πλουσιότερο κατοικίδιο στον πλανήτη, αφού φημολογείται ότι κληρονόμησε σημαντικό μέρος της περιουσίας του.

Η λατρεία του για αυτήν ήταν τέτοια, που είχε φροντίσει ώστε να έχει προσωπικό σωματοφύλακα, προσωπικό σεφ, δύο υπηρέτριες και λογαριασμούς στα social media, που διαχειρίζονταν επαγγελματίες. Ο Λάγκερφελντ, που πέθανε το 2019 σε ηλικία 85 ετών, είχε πει σε συνέντευξή του στο CNN το 2012. «Δεν υπάρχει ακόμη γάμος ανάμεσα σε ανθρώπους και ζώα…Δεν περιμένα ποτέ να ερωτευτώ τόσο πολύ μία γάτα». 

Οι δημοπρασίες του Sotheby’s φέρνουν στο φως το lifestyle της Choupette, η οποία πέραν όσων προαναφέρθηκαν, ταξίδευε με ιδιωτικό τζετ. Τα πιάτα που θα δημοπρατηθούν δεν έχουν ακόμη φωτογραφηθεί, ωστόσο θα έχουν μία θέση δίπλα στις τρεις Rolls Royce, σε έναν «εντυπωσιακό αριθμό» από βαλίτσες Goyard, ρούχα και δεκάδες διακοσμητικά αντικείμενα. 

Τι απέγινε όμως η Choupette; 

Μετά τον θάνατο του Λάγκερφλεντ και ενώ είχαν έρθει στο φως οι πληροφορίες για την περιουσία που άφησε στην αγαπημένη του Choupette, άρχισαν πολλοί να αναρωτιούνται. Ποιος ανέλαβε την «κηδεμονία» της;

Οι New York Times προσπαθούσαν να ξεκλειδώσουν το μυστήριο με ρεπορτάζ τους πριν από περίπου έναν χρόνο. Τότε λοιπόν οι πηγές τους ανέφεραν ότι ζει με τη «γιαγιά» της, δηλαδή την οικονόμο του Λάγκερφελντ, Φρανσουάζ Κασότ, και είναι πολύ καλά στην υγεία, με ανθρώπους που την αγαπάνε στο πλευρό της. Ο ατζέντης της Λούκας Μπεριλιέ δήλωνε δε ότι «είναι πολύ απασχολημένη», αλλά βρίσκει τον χρόνο για κάποιες φωτογραφίσεις στο Παρίσι για αναρτήσεις που ανεβαίνουν στα social media. 

Η Choupette γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 2011 και αρχικά ανήκε στον Μπαπτίστ Τζιαμπικόνι, που την έλαβε ως δώρο γενεθλίων όταν ήταν μόλις 10 εβδομάδων γατάκι. Όταν κάποια στιγμή ζήτησε από τον Λάγκερφελντ να την κρατήσει για λίγες ημέρες, τότε εκείνος του ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να την αποχωρηστεί: «Έφερε τη λιακάδα στη ζωή μου» του είχε πει. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News