Life & Arts Κυριακή 12/09/2021, 07:54
LIFE & ARTS

Ραντουκάνου: Η νέα «βασίλισσα» και στις απολαβές

Ραντουκάνου: Η νέα «βασίλισσα» και στις απολαβές

Σε ηλικία μόλις 18 ετών η Έμμα Ραντουκάνου έγινε η πρώτη Βρετανίδα σε διάστημα 44 ετών που κέρδισε Grand Slam. Στον τελικό του US Open επικράτησε της 19χρονης Καναδής Λέιλα Φερνάντες με 6 -4 και 6 -3 σε έναν αγώνα που διήρκησε 1 ώρα και 51 λεπτά. 

Ήταν ο πρώτος μεγάλος τελικός τένις, στον οποίο και οι δύο αθλήτριες ήταν έφηβες, από το 1999. 

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό πραγματικά επίτευγμα για μία αθλήτρια που όταν ξεκίνησε το US Open ήταν μόλις στην 150η θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Είναι η νεότερη νικήτρια μεγάλου τουρνουά από το 2004, όταν η Μαρία Σαράποβα κέρδισε το Γουίμπλετον. Και πολύ σύντομα θα γίνει και η πιο πλούσια αθλήτρια στη Βρετανία, υπολογίζουν οι ειδικοί. 

Η Ραντουκάνου φεύγει από το US Open με 2,5 εκατομμύρια δολάρια. Σε όλη την καριέρα της έως τώρα είχε κερδίσει 303.000 δολάρια. Ειδικοί του marketing δηλώνουν στο BBC ότι τα πραγματικά κέρδη της θα είναι πολύ υψηλότερα, αφού θα έχει μπροστά της πλούσια διαφημιστικά deals. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στον γυναικείο αθλητισμό το τένις φέρνει με διαφορά τις υψηλότερες απολαβές από κάθε άλλο άθλημα. Οι εννέα γυναίκες αθλήτριες με τις υψηλότερες απολαβές στον κόσμο είναι όλες τενίστριες, σύμφωνα με το Forbes. Στο κλαμπ αυτό θα ενταχθεί γρήγορα η Ραντουκάνου, αφού μεγάλα brands είναι έτοιμα να την προσεγγίσουν. 

Μάνατζερ της Ραντουκάνου είναι ο Μαξ Άιζενμπαντ, αντιπρόεδρος τένις στην IMG. Στο παρελθόν είχει μανατζάρει την Μαρία Σαπάροβα, που ήταν η αθλήτρια με τις υψηλότερες απολαβές παγκοσμίως για 11 διαδοχικά χρόνια. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS