Life & Arts Σάββατο 11/09/2021, 22:43
LIFE & ARTS

Φεστιβάλ Βενετίας: Στο «L’ evenement» ο Χρυσός Λέοντας

Φεστιβάλ Βενετίας: Στο «L’ evenement» ο Χρυσός Λέοντας

Η γαλλική δραματική ταινία της Οντρέ Ντιβάν «L’ evenement» («Το συμβάν»), η οποία παρουσιάζει την ιστορία μίας παράνομης άμβλωσης στη Γαλλία της δεκαετίας του 1960, απέσπασε τον Χρυσό Λέοντα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Βενετίας.

Η ταινία βασίζεται στο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Ανί Ερνό και εκτυλίσσεται στη Γαλλία πριν από τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων. Κεντρική ηρωίδα είναι είναι μία νεαρή φοιτήτριας που μένει έγκυος- ρόλο που ερμηνεύει η Γαλλορουμάνα ηθοποιός Αναμαρία Βαρτολομέι.

Tο δεύτερο βραβείο πήγε στην ταινία «The Hand of God» (Το χέρι του Θεού) του Ιταλού σκηνοθέτη Πάολο Σορεντίνο, στην οποία αφηγείται πώς έχασε τους γονείς του όταν ήταν έφηβος.

Η Επιτροπή απένειμε τον Ασημένιο Λέοντα καλύτερης σκηνοθεσίας στη Νεοζηλανδή Τζέιν Κάμπιον για την ταινία εποχής «The Power of the Dog» που διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1920 και το βραβείο σεναρίου στη Μάγκι Τζίλενχαλ για την ταινία «The lost daughter» (Η χαμένη κόρη).

Η Ισπανίδα σταρ Πενέλοπε Κρουθ απέσπασε το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου για τον ρόλο της στην ταινία «Madres Paralelas», τη νέα συνεργασία της με τον συμπατριώτη της, Πέδρο Αλμοδόβαρ. Η ταινία αφηγείται την ιστορία δύο γυναικών που γενούν την ίδια ημέρα, στην ίδια κλινική.

Το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου πήγε στον Φιλιππινέζο Τζον Αρσίλα. Ο Αρσίλα υποδύεται έναν δημοσιογράφο του ραδιοφώνου ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με ψευδείς ειδήσεις και διαφθορά στο «On the Job: The Missing 8», μια ταινία του Ερικ Μάτι. 
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News