Life & Arts Σάββατο 4/09/2021, 20:24
LIFE & ARTS

Η πρώτη ταινία Marvel με Ασιάτη πρωταγωνιστή – To εγχείρημα απέφερε 53 εκατ. δολάρια στα box office

Η πρώτη ταινία Marvel με Ασιάτη πρωταγωνιστή – To εγχείρημα απέφερε 53 εκατ. δολάρια στα box office

Η πρώτη ταινία της Marvel με Ασιάτη πρωταγωνιστή κατέγραψε 53 εκατ. δολάρια στο διεθνές box office μέχρι χθες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Walt Disney.

Η ταινία «Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings» κέρδισε 29,3 εκατ. δολάρια στο εγχώριο box office και επιπλέον 23,4 εκατ. από τις ξένες αγορές. Η ταινία είναι δηλαδή καθοδόν για να πετύχει τουλάχιστον 60 εκατ. δολάρια αυτό το σαββατοκύριακο, όπου στις ΗΠΑ είναι εορταστικό λόγω του Labor Day και πιο συγκεκριμένα εκτιμάται πως θα πετύχει μεταξύ 75 εκατ. και 85 εκατ. δολάρια.

Η ταινία κυκλοφόρησε εν μέσω μίας ασταθούς περιόδου για τον κινηματογραφικό χώρο. Λόγω της πρόσφατης έξαρσης της μετάλλαξης Δέλτα παγκοσμίως, οι κινηματογραφικές αίθουσες πάλεψαν να προσελκύσουν θεατές και τα νούμερα του box office τείνουν να είναι στα ίδια επίπεδα ή και χαμηλότερα σε σχέση με το 2020. Ενδεικτικά, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Paramount Pictures ανέβαλε την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου «Top Gun» για το 2022. Η παραγωγή για τέτοιου είδους ταινίες ξεπερνούν κατά μέσον όρο τα 150 εκατ. δολάρια, ενώ το κόστος ανεβαίνει ακόμη περισσότερο με τη διαφήμιση και την κυκλοφορία τους διεθνώς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση της τελευταίας ταινίας της Marvel, ο όμιλος Asian Pacific Democratic Club προέβη σε προβολή της «Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings» , για να αποδείξει ότι οι Χολιγουντιανές ταινίες με Ασιάτες ηθοποιούς αποτελούν καλή επένδυση. «Ξέρουμε ότι πρέπει να ψηφίσουμε με τα πορτοφόλια μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Jay Cheng, μέλος του δ.σ. του ομίλου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News