Life & Arts Σάββατο 4/09/2021, 15:45
LIFE & ARTS

Τέλος η εποχή της τηλεόρασης – Τα δύο τρίτα των Ελλήνων παρακολουθούν online

Τέλος η εποχή της τηλεόρασης – Τα δύο τρίτα των Ελλήνων παρακολουθούν online

Αναμενόμενη, αλλά και παράλληλα εντυπωσιακή είναι η στροφή των Ελλήνων προς το Διαδίκτυο για την ψυχαγωγία τους. Ακολουθώντας τις τάσεις που επικράτησαν συνολικά στην Ευρώπη από την επέλαση του κορωνοϊού, περισσότεροι Έλληνες υιοθέτησαν ψηφιακές συνήθειες, όπως για παράδειγμα το gaming. Ειδικότερα σχεδόν ένας στους τρεις Έλληνες (32%) παίζει online ή καταβάζει βιντεοπαιχνίδια. Το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται στο 34% για ολόκληρη την Ευρώπη.

Από τα επίσημα στοιχεία, που δημοσιοποίησε η Eurostat, προκύπτει ότι οι πιο φανατικοί Ευρωπαίοι – παίκτες online παιχνιδιών είναι οι Ολλανδοί, με το 56% να απαντά ότι κατεβάζει ή παίζει online βιντεοπαιχνίδια. Η Μάλτα και η Δανία ακολουθούν στη δεύτερη θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης (και οι δύο με ποσοστό 47%). Άλλοι Ευρωπαίοι δεν δείχνουν και τόσο δραστήριοι σε ψηφιακές συνήθειες, όπως το online gaming. Για παράδειγμα, στη Βουλγαρία και την Πολωνία το ποσοστό των πολιτών, που ασχολούνται με το online gaming, μετά βίας φτάνει στο 20%.

Επίσης, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, υψηλότατο είναι το ποσοστό των Ελλήνων που παρακολουθεί πλέον τηλεοπτικό περιεχόμενο μέσω Διαδικτύου. Συγκεκριμένα, σχεδόν τα 2/3 των Ελλήνων (67%) παρακολουθούν τηλεόραση ή βίντεο μέσω Διαδικτύου. Στην Ευρώπη, το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώνεται για το 2020 στο 74%.

Η Ολλανδία και η Κύπρος έλαβαν το 2020 την κορυφαία θέση μεταξύ των χωρών με το υψηλότερο ποσοστό θεαματικότητας τηλεοπτικού περιεχομένου ή βίντεο μέσω Διαδικτύου (και οι δύο στο 95%). Αμέσως επόμενοι στη λίστα όσον αφορά τις συγκεκριμένες διαδικτυακές δραστηριότητες, είναι οι Φιλανδοί και οι κάτοικοι της Μάλτας (το σχετικό ποσοστό φθάνει στο 93%).

Αντιθέτως, υπάρχουν χώρες της Ε.Ε. των οποίων οι πολίτες δείχνουν πολύ μικρό ενδιαφέρον για διαδικτυακές δραστηριότητες, όπως η online τηλεόραση και το βίντεο και το download μουσικής. Οι δύο χώρες με τα χαμηλότερα σχετικά ποσοστά για το 2020, είναι η Ρουμανία (37%) και η Βουλγαρία (44%). Ο δε μέσος όρος των Ευρωπαίων πολιτών, που ακούνε μουσική online, ανέρχεται σε 61% για το περασμένο έτος.

Συνολικά, τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι η ενασχόληση των Ευρωπαίων με το Διαδίκτυο βαίνει αυξανόμενη στη διάρκεια της πανδημίας και σε ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News