Life & Arts Τετάρτη 25/08/2021, 11:20
LIFE & ARTS

Χιλιάδες κρούσματα Covid-19 συνδέονται με φεστιβάλ στην Αγγλία

Χιλιάδες κρούσματα Covid-19 συνδέονται με φεστιβάλ στην Αγγλία

Το Κόρνγουολ είναι μια παραθαλάσσια περιοχή στη νότια Αγγλία, γνωστή για τις αμμουδερές παραλίες της και τα γραφικά λιμανάκια. Εδώ και λίγα 24ωρα όμως το Κόρνγουολ κάνει τον γύρο του κόσμου διότι όπως φαίνεται τουλάχιστον 5000 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Βρετανία συνδέονται με ένα μεγάλο φεστιβάλ μουσικής και σερφ που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή.

Το φεστιβάλ Boardmasters προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες νέους στην ακτή του Newquay. Εξαιτίας της πανδημίας οι συμμετέχοντες έπρεπε να κάνουν τεστ πριν την προσέλευση τους αλλά και κατά τη διάρκεια του τετραήμερου φεστιβάλ, το οποίο φέτος παρακολούθησαν 50.000 άτομα.

Οι υπηρεσίες υγείας όμως κατέγραψαν 4.700 νέα κρούσματα Covid-19 από άτομα που επιβεβαίωσαν ότι είχαν παρευρεθεί στο φεστιβάλ μεταξύ 11 – 15 Αυγούστου. Περισσότεροι από τους μισούς που βρέθηκαν θετικοί είναι ηλικίας 16 έως 21 ετών και περίπου 800 ζουν στην ευρύτερη περιοχή.

Οπως σημειώνει η εφημερίδα Guardian, οι τοπικές αρχές είχαν εξετάσει το ενδεχόμενο ακύρωσης του φεστιβάλ αλλά τελικά έδωσαν το “πράσινο φως” για τη διεξαγωγή του. Η μάσκα στους χώρους του δεν ήταν υποχρεωτική αλλά ενθαρρύνονταν η χρήση της.

Τα κρούσματα στην περιοχή διπλασιάστηκαν σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, μετρώντας περίπου 770 νέες περιπτώσεις ανά 100.000 άτομα. Οι αρχές τώρα ζητούν από τους επισκέπτες της τουριστικής περιοχής να αποφύγουν την επίσκεψη τους στο Κόρνγουολ εκτός αν έχουν ήδη κλείσει το ταξίδι τους. Σε αυτή την περίπτωση τους ζητείται να κάνουν τεστ δύο φορές την εβδομάδα και αν έχουν συμπτώματα να απομονωθούν εθελοντικά και να κάνουν εργαστηριακό τεστ.

Από την πλευρά τους οι διοργανωτές του φεστιβάλ Boardmasters τονίζουν πως τα μέτρα που έλαβαν είχαν ήδη “μπλοκάρει” περίπου 450 άτομα που βρέθηκαν με συμπτώματα ή θετικά σε κορωνοϊό και δεν επετράπη η είσοδος τους. “Καμία διοργάνωση δεν μπορεί να μειώσει εντελώς το ρίσκο”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του φεστιβάλ στην Guardian.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News