Life & Arts Παρασκευή 6/08/2021, 11:08
LIFE & ARTS

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποβολή Λευκορώσου προπονητή και αξιωματούχου

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποβολή Λευκορώσου προπονητή και αξιωματούχου

Δύο αξιωματούχοι της Ολυμπιακής Ομάδας της Λευκορωσίας, που «συνδέθηκαν» με την υπόθεση της σπρίντερ Κριστσίνα Τσιμανούσκαγια και την προσπάθεια να τη στείλουν πίσω στη χώρα της παρά τη θέλησή της αποβλήθηκαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έδωσε εντολή για απομάκρυνση από το ολυμπιακό χωριό του Λευκορώσου προπονητή στίβου Γιούρι Μοΐσεβιτς και του αξιωματούχου της ομάδας Αρτούρ Σούμακ. Η ΔΟΕ είχε ονοματίσει προ δύο ημερών τα συγκεκριμένα πρόσωπα ως άμεσα εμπλεκόμενα με το περιστατικό και είχε ήδη ξεκινήσει πειθαρχική δίωξη εναντίον τους. 

Διαβάστε ακόμη: Ο τελευταίος «δικτάτορας» της Ευρώπης 

«Κι από τους δύο αφαιρέθηκαν οι διαπιστεύσεις. Τους έβγαλαν από το Ολυμπιακό Χωριό και θα επιστρέψουν στο σπίτι τους» ανέφεραν πηγές στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων. Η Ολυμπιακή ομάδα της Λευκορωσίας στο Τόκιο δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να σχολιάσει το γεγονός.

Η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή της Λευκορωσίας (NOC) είχε υποστηρίξει πάντως προ ημερών, ότι οι προπονητές απέσυραν την Τσιμανούσκαγια από τους Αγώνες, έπειτα από συμβουλές γιατρών σχετικά με τη συναισθηματική και ψυχολογική της κατάσταση.

Όλα άρχισαν όταν η αθλήτρια κατέκρινε μέσω Instagram τους προπονητές και την Ολυμπιακή Επιτροπή της Λευκορωσίας, καθώς όπως είπε της ανακοίνωσαν πως θα διαγωνιστεί σε αγώνισμα για το οποίο δεν είχε προετοιμαστεί. Έπειτα, την αφαίρεσαν από την ομάδα με τη δικαιολογία κακής «συναισθηματικής και ψυχολογικής κατάστασης». Η Τσιμανούσκαγια αρνήθηκε να επιστρέψει στη Λευκορωσία φοβούμενη για την ασφάλειά της. Προ ολίγων ωρών μάλιστα, η Πολωνία χορήγησε στην Τσιμανούσκαγια ανθρωπιστική βίζα.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News