Life & Arts Παρασκευή 6/08/2021, 09:26 POWERED BY BETARADES.GR
LIFE & ARTS

Ρεάλ Μαδρίτης: Οι 15 χειρότερες μεταγραφές του αιώνα

Ρεάλ Μαδρίτης: Οι 15 χειρότερες μεταγραφές του αιώνα

Έχουμε μπει στον 21ο αιώνα. Το ποδόσφαιρο είναι πλέον μία βαριά βιομηχανία. Μεταγραφές, μάνατζερ, παίκτες, Στοιχηματικές εταιρείες, όλοι σε έναν χορό εκατομμυρίων. Και ιδιαίτερα στις κορυφαίες ομάδες. Μία από αυτές, η κορυφαία ίσως, είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Έχει κάνει όμως κι αυτή πολλές και χτυπητές αποτυχίες. Ξεχωρίσαμε λοιπόν για εσάς, τις 15 πιο παράξενες μεταγραφές, αυτές που τελικά δεν είχαν κανένα αγωνιστικό αντίκρισμα. Ας τις δούμε λοιπόν: 

Κάρλος Ντιόγκο

Υπέγραψε το 2005. Πέρασε και δεν ακούμπησε ο Ουρουγουανός. Μετά τη Ρεάλ ουσιαστικά εξαφανίστηκε.

Πάμπλο Γκαρσία

Στην Τούμπα λατρεύτηκε. Στη Ρεάλ όμως έπαιξε λίγο. Κανείς δεν κατάλαβε τον λόγο για τον οποίο αποκτήθηκε, αφού είναι ένας παίκτης εκτός φιλοσοφίας Ρεάλ. Κι αυτός υπέγραψε μαζί με τον Ντιόγκο το 2005.

Χαβιέρ Ερνάντεζ

Ο Τσιτσαρίτο δεν δικαίωσε πουθενά τις προσδοκίες, τουλάχιστον σύμφωνα με αυτά που μπορούσε. Μετά τη Γιουνάιτεντ πήγε στη Μαδρίτη. Το πιο σημαντικό του επίτευγμα με τη Ρεάλ ήταν ότι σκόραρε το γκολ εναντίον της Ατλέτικο στο Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2014-15.

Γέρζι Ντούντεκ

Μπορεί να το έχετε ξεχάσει, αλλά ο Πολωνός κίπερ (επιρρεπής στις γκέλες) μετά τη Λίβερπουλ πέρασε και από τη Μαδρίτη για λογαριασμό της βασίλισσας.

Γκιγιέρμο Βαρέλα

Δεν έπεισε τον Μόγες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κανένα πρόβλημα και καθόλου παράξενο. Αυτό που προκάλεσε εντύπωση όμως είναι ότι ενδιαφέρθηκε γι’ αυτόν η Ρεάλ Μαδρίτης. Τον πήρε λοιπόν ως δανεικό και αυτός πέρασε και δεν ακούμπησε.

Φαμπίνιο

Ναι. Ο Φαμπίνιο της Μονακό και τώρα της Λίβερπουλ είχε περάσει από τη Ρεάλ επί εποχής Μουρίνιο. Ποτέ δεν μπόρεσε να πιάσει στο Μπερναμπέου και έτσι οι δρόμοι του με τη βασίλισσα χώρισαν πολύ γρήγορα.

Έερο Μάρκανεν

Ποτέ και κανείς δεν κατάλαβε πως έγινε αυτή η μεταγραφή. Μία φορά διεθνής ο Φινλανδός, με μόλις 12 εμφανίσεις εκτός Φινλανδίας, το πως έπαιξε στη Μαδρίτη ακόμη αποτελεί ένα μεγάλο ερώτημα και φυσικά δίχως απάντηση.

Πέδρο Λέον

Όταν σκόραρε εναντίον της Μίλαν στο Τσάμπιονς Λιγκ κανείς δεν περίμενε ότι δεν θα είχε μέλλον στο Μπερναμπέου. Τελικά μετά την πρώτη του χρονιά, η Ρεάλ τον έδωσε πίσω στη Χετάφε και έκτοτε δεν μπόρεσε ξανά να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο.

Έμανουελ Αντεμπαγιόρ

Απόλυτα επιτυχημένος στην Άρσεναλ, αρκετά καλός στην Τότεναμ, στη Ρεάλ όμως δεν έπαιξε ποτέ σύμφωνα με αυτό που μπορούσε. Ο Αντεμπαγιόρ αποχώρησε σύντομα από τη Μαδρίτη δίχως να κάνει αισθητή την παρουσία του. 

Ρόιστον Ντρέντε

Ποτέ δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Ο Ολλανδός ξεκίνησε με ένα σωρό εφόδια, τα οποία δεν τα χρησιμοποίησε ποτέ για το ποδόσφαιρο. Το έριξε και στη μουσική, ενώ μετά τη Ρεάλ, όπου κι αν πήγε έμοιαζε ήδη με παλαίμαχο ποδοσφαιριστή.

Τζόναθαν Γουντγκέιτ

Ήταν εξαιρετικός. Δεν δεχόμαστε αμφισβήτηση επί τούτου. Ο Άγγλος όμως ήταν επιρρεπής στους τραυματισμούς. Ουσιαστικά ήταν ένας αμυντικός με πήλινα πόδια και αυτά τον πρόδωσαν. 

Αντόνιο Κασάνο

Ο Ιταλός αδίκησε τον εαυτό του. Πέρασε και από τη Ρεάλ, αλλά όπως και οπουδήποτε αλλού, το μυαλό του δεν τον άφησε ποτέ να παίξει το ποδόσφαιρο που πραγματικά μπορούσε. 

Μίκαελ Εσιέν

Μπορεί στην Τσέλσι με τον Μουρίνιο να έκανε φοβερά πράγματα, όταν όμως ο Πορτογάλος τον πήρε στη Ρεάλ Μαδρίτης, η αντίστροφή μέτρηση για την ποδοσφαιρική καριέρα του Γκανέζου και του Special One στη Μαδρίτη, είχε ήδη αρχίσει.

Τόμας Γκράβεσεν

Κανείς δεν κατάλαβε ποτέ τι μπορεί να είδαν στον Δανό οι υπεύθυνοι της Ρεάλ για να πάρουν τον Δανό μέσο από την Έβερτον. Δεν ταίριαζε ποτέ στη Μαδρίτη και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από την αρχή. 

Ζουλιάν Φομπέρ

Για να είμαστε ειλικρινείς ούτε κι εμείς θυμόμασταν ότι αυτός ο παίκτης είχε παίξει στη Ρεάλ. Αναδείχτηκε στην Μπορντό. Στην Πρέμιερ Λιγκ βρέθηκε για τη Γουέστ Χαμ, αλλά κι εκεί ήταν αλλαγή του Νιλ. Προφανώς ούτε ο ίδιος κατάλαβε ποτέ με ποιον τρόπο ξύπνησε μία μέρα στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News