Life & Arts Δευτέρα 2/08/2021, 14:46
LIFE & ARTS

Αμερικάνικο δικαστήριο δικαιώνει τον Μπομπ Ντίλαν

Αμερικάνικο δικαστήριο δικαιώνει τον Μπομπ Ντίλαν

Κατέπεσε η μήνυση των κληρονόμων του Ζακ Λεβί κατά του Μπομπ Ντίλαν και της απαίτησης να τους καταβληθούν περίπου 7,25 εκατομμύρια δολάρια, ως αποζημίωση, από την ιστορική πώληση των τραγουδιών του Ντίλαν έναντι 300 εκατομμυρίων δολαρίων στη Universal Music.    

Μπορεί στους περισσότερους το όνομα του Λεβί να μην θυμίζει κάτι, αλλά ο Αμερικανός στιχουργός συνυπέγραψε με τον Ντίλαν τους στίχους από τα περισσότερα τραγούδια του άλμπουμ Desire, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και το διάσημο Hurricane. Πέρα από αυτό, τα κοινά τους τραγούδια συμπεριλαμβάνουν και τα Isis, Mozambique, Romance in Durango και Black Diamond Bay.

Η αγωγή εναντίον του Ντίλαν κατατέθηκε από τους κληρονόμους του Λεβί, ο οποίος πέθανε το 2004, διεκδικώντας ένα μερίδιο του ποσού της πώλησης που αντιστοιχούσε στα 10 τραγούδια του συγκεκριμένου άλμπουμ που βγήκε το 1976. Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή, η πλευρά του Ντίλα δήλωσε ότι ο Λεβί συνεργάστηκε μαζί του βάσει συμφωνίας που υπέγραψε το 1975, με την οποία δικαιούνταν ως αποζημίωση ένα ποσοστό των πνευματικών δικαιωμάτων και πράγματι, αυτό επιβεβαίωσε και το δικαστήριο της Νέας Υόρκης που εξέτασε την υπόθεση.

Τον περασμένο Ιανουάριο ένας από τους δικηγόρους του Ντίλαν είχε δηλώσει σχετικά με την αγωγή του Λεβί ότι ήταν «μια θλιβερή απόπειρα να κερδίσουν χρήματα με άδικο τρόπο μέσα από την πρόσφατη πώληση του καταλόγου» (του τραγουδοποιού).

Με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News