LIFE & ARTS

Ο πιο γοητευτικός δολοφόνος επιστρέφει

Ο πιο γοητευτικός δολοφόνος επιστρέφει

Συνήθως λέμε ότι το «ξαναζεσταμένο φαγητό» στον κινηματογράφο -αλλά και στην τηλεόραση και αλλού- αποτελεί συνταγή αποτυχίας. Σε κάποιες περιπτώσεις ωστόσο ο πειρασμός είναι απλώς πολύ μεγάλος και η αγάπη για κάποιους ήρωες πολύ έντονη για να δεχτούμε να τους αφήσουμε στην ησυχία τους. Το τηλεοπτικό «Dexter» του Showtime είναι αναμφίβολα μια από τις πιο ξεχωριστές και ταυτόχρονα εθιστικές σειρές που έχουμε δει μέσα στην τελευταία «χρυσή» δεκαπενταετία της μικρής οθόνης.

Και πώς να μην είναι. Αρχικά ο ήρωάς του, Ντέξτερ Μόργκαν, ήταν… ψυχοπαθής δολοφόνος. Τηρούσε ωστόσο έναν συγκεκριμένο κώδικα και κατάφερνε τελικά να σε κερδίσει με το στιλ και την εκκεντρικότητα του, σε βαθμό που σειρά των οκτώ κύκλων, που εξελισσόταν στο λαμπερό Μαϊάμι, απέκτησε τεράστια δημοφιλία. Αυτήν θέλει προφανώς να ανακαλέσει τώρα το αμερικανικό δίκτυο, το οποίο πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα σύντομο τρέιλερ ώστε να προαναγγείλει την επιστροφή του «Dexter» οκτώ χρόνια μετά, μέσω μιας νέας μίνι σειράς υπό τον τίτλο «New Blood».

Το καινούριο σόου φαίνεται πως ακολουθεί τον πρωταγωνιστή κάποια χρόνια έπειτα από τα γεγονότα που έκλεισαν τον τελευταίο (κάπως απογοητευτικό) κύκλο, σε τελείως διαφορετικό αυτή τη φορά σκηνικό. Αντί για τον ήλιο της Φλόριντα εδώ έχουμε το κρύο και τα χιόνια της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, σε μια μικρή πόλη της οποίας κατοικοεδρεύει πλέον ο ήρωας. Οπως είναι αναμενόμενο ο τελευταίος έχει μπει στο… κλίμα, ζώντας και πάλι υπεράνω πάσης υποψίας, ωστόσο ο «σκοτεινός συνεπιβάτης» του δεν θα αργήσει να έρθει στην επιφάνεια. Τα πράγματα μοιάζουν να γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα αφού στο τρέιλερ ο Ντέξτερ ανταλλάζει τρυφερές ματιές με την ντόπια επικεφαλής της αστυνομίας.

«Πηγαίνοντας πίσω στον τρόπο με τον οποίο τελείωσε η σειρά, νομίζω πως βλέπουμε τον Ντέξτερ να επιλέγει την αυτοεξορία. Και νομίζω πως τιμωρεί επί μακρόν τον εαυτό του για όλους τους κοντινούς του ανθρώπους που πέθαναν και για τα αθέλητα θύματα, εξαιτίας του τρόπου ζωής του – εξαιτίας του τρόπου που έπαιζε με τον κώδικα», δήλωσε ο Μάικλ Σ. Χολ, ο ηθοποιός δίχως τον οποίο η ενσάρκωση του Ντέξτερ δεν θα ήταν ποτέ τόσο πετυχημένη. Ο ίδιος σημείωσε επίσης πως δεν θέλει η καινούρια σειρά να θεωρηθεί ως ένατος κύκλος αλλά σαν μια νέα αρχή στην ιστορία αυτού του περίπλοκου και συναρπαστικού χαρακτήρα. Οπως και να έχει, εμείς θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι τις 7 Νοεμβρίου για να την απολαύσουμε. 

 

Με πληροφορίες από variety.com

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News