Life & Arts Παρασκευή 23/07/2021, 14:17
LIFE & ARTS

Ολυμπιακοί Αγώνες: Θεαματική τελετή χωρίς θεατές στο Τόκιο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Θεαματική τελετή χωρίς θεατές στο Τόκιο

Ολοκληρώθηκε η τέλετη έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, αγώνες που διεξάφονται με έναν χρόνο καθυστέρηση μετά την περυσινή τους αναβολή εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Η τελετή έγινε στο Νέο Εθνικό Στάδιο, το οποίο χτίστηκε στον ίδιο χώρο με αυτόν του σταδίου που χρησιμοποιήθηκε για τους αγώνες του 1964.

Η παρέλαση των αποστολών ήταν λόγω της πανδημίας μειωμένη και οι αντιπροσωπείες έφθασαν στη σκηνή με λιγότερο αριθμό ατόμων, ειδικά όσο αφορά στους συνοδούς.

Η παρέλαση των αθλητών ξεκίνησε με την ελληνική αντιπροσωπεία στην κεφαλή της και σημαιοφόρους την Αννα Κορακάκη και τον Λευτέρη Πετρούνια. 

Στόχος των διοργανωτών ήταν μέσα από την τελετή να εκφράσουν την «ευγνωμοσύνη» και τον «θαυμασμό» για τον κόσμο του αθλητισμού αλλά και για όλες τις προσπάθειες που έγιναν για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Επίσης αναφορές έγιναν τόσο στο τσουνάμι του 2011 που οδήγησε στην πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα, όσο και στον πολιτισμό και στην ιστορία της Ιαπωνίας και στις καθολικές αξίες του αθλητισμού. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News