Life & Arts Κυριακή 11/07/2021, 08:26
LIFE & ARTS

Αργεντινή: Έσπασε την κατάρα των 28 ετών – Πρώτος τίτλος με την εθνική για τον Μέσι

Κέρδισε την Βραζιλία με 1-0 στον τελικό του Κόπα Αμέρικα

Αργεντινή: Έσπασε την κατάρα των 28 ετών – Πρώτος τίτλος με την εθνική για τον Μέσι

Μια κατάρα 28 ολόκληρων ετών κατάφερε να σπάσει η Αργεντινή τα ξημερώματα της Κυριακής, νικώντας την Βραζιλία με 1 – 0 και κατακτώντας τον τίτλο του Κόπα Αμέρικα.

Η παρέα του Μέσι, ο οποίος ήταν ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής όχι μόνο του τελικού άλλα όλου του τουρνουά (βγήκε καλύτερος παίχτης) κατόρθωσε να σηκώσει το τρόπαιο μέσα στο θρυλικό Μαρακανά, σκορπώντας κύμα ενθουσιασμού στη χώρα.

Επρόκειτο άλλωστε, για το πρώτο Κόπα Αμερικα μετά το 1993, με την Αργεντινή πάντως να αποτελεί τον πολυνίκη του θεσμού με 15 κατακτήσεις. Στην τροπαιοθήκη έχει ακόμη δύο τίτλους σε επίπεδο Μουντιάλ, έξι κατακτήσεις σε επίπεδο Παναμερικανικών Αγώνων, ένα κύπελλο Συνομοσπονδιών, καθώς και τρία ολυμπιακά μετάλλια. 

Όμως, για να φθασουμε μέχρι τον χθεσινό θρίαμβο, έπρεπε να περάσουν 28 ολόκληρα χρόνια, εκ των οποίων τα 15 με τον Λιονέλ Μέσι στην ομάδα (6 Κόπα Αμέρικα, 4 Μουντιάλ).

Ο 34χρονος βραχύσωμος μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα, εξάλλου, με την κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα, βάζει ένα τέλος στην άτυπη σύγκριση με τον θρύλο του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος είχε οδηγήσει την Αλμπισελέστε στην κορυφή του Μουντιάλ το 1986. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νικητήριο γκολ στον μεγάλο τελικό πέτυχε ο Ανχέλ ντι Μαρία, ο οποίος στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης άνοιξε το σκορ με υπέροχο τελείωμα. 

Από την πλευρά των ηττημένων, η Βραζιλία αρκέστηκε στη δεύτερη θέση (έχει εννέα τίτλους Κόπα Αμέρικα), αποτυγχώνοντας να διατηρήσει τον τίτλο που κατέκτησε το 2019.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News