Life & Arts Παρασκευή 9/07/2021, 07:10
LIFE & ARTS

Ολυμπιακοί Αγώνες χωρίς θεατές

Ολυμπιακοί Αγώνες χωρίς θεατές

Χωρίς θεατές θα λάβει τελικά χώρα η κορυφαία αθλητική διοργάνωση στον κόσμο. Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο συμφώνησαν ότι η απαγόρευση των ξένων θεατών δεν είναι αρκετή καθώς η ιαπωνική πρωτεύουσα έρχεται αντιμέτωπη με έξαρση κρουσμάτων και υπήρχαν προειδοποιήσεις για εστίες υπερμετάδοσης ακόημ και εάν μόνο ντόπιοι οι βρίσκονταν στα στάδια. 

Είναι «λυπηρό» που οι Αγώνες θα γίνουν σε «περιορισμένη μορφή» σχολίασε η πρόεδρος του «Τόκιο 2020», Σέικο Χασιμότο, σε ενημέρωση, προσθέτοντας όμως ότι είναι αναγκαίο. 

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου. Εμπειρογνώμονες της Υγείας στην Ιαπωνία χαιρέτισαν την απόφαση να διεξαχθούν χωρίς θεατές, αλλά προειδοποίησαν ότι η απαγόρευση δεν θα εξαλείψει εντελώς τον κίνδυνο αύξησης των κρουσμάτων Covid-19.

 Ορισμένοι φοβούνται ότι οι κίνδυνοι από τη συμπεριφορά των ανθρώπων γύρω από τις Ολυμπιακές εκδηλώσεις, όπως το ποτό και το φαγητό μαζί, ήταν πιο δύσκολο να ελεγχθούν από εκείνους μέσα στους χώρους. «Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι πολλοί άνθρωποι θα έχουν μεγάλη διάθεση μετά τους αγώνες και θα θέλουν να πιουν ένα ποτό με άλλους» δήλωσε η Φούμιε Σακαμότο, διευθύντρια ελέγχου των κρουσμάτων στο Διεθνές Νοσοκομείο St Luke στο Τόκιο.

Χθες το Τόκιο κατέγραψε 896 νέα κρούσματα, κοντά στα υψηλά που σημειώθηκαν τελευταία στα μέσα Μαΐου, ενώ υπάρχουν προβλέψεις για αύξηση σε 1.000 τον Ιούλιο και 2.000 τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News