Life & Arts Παρασκευή 2/07/2021, 15:19
LIFE & ARTS

Γιατί οι Βρετανοί γονείς τα έχουν βάλει με την Alexa της Amazon

Τι σχέση έχει η Alexa

Γιατί οι Βρετανοί γονείς τα έχουν βάλει με την Alexa της Amazon

Μπορεί να έχεις βαφτίσει την κόρη σου Alexa και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, το παιδί σου να πέφτει θύμα ασταμάτητου μπούλινγκ. Αν και η αιτία που συμβαίνει κάτι τέτοιο φαίνεται αστεία, η πραγματικότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι τελείως διαφορετική.

Όλα ξεκίνησαν το 2016, όταν η αμερικανική εταιρεία Amazon αποφάσισε να λανσάρει στην βρετανική αγορά μια νέα ψηφιακή συσκευή, την Alexa, η οποία λειτουργεί ως ένας ηλεκτρονικός βοηθός.

Ο χρήστης μπορεί να ζητήσει τη βοήθεια της Alexa για διάφορα πράγματα, ενώ μπορεί να της κάνει ερωτήσεις για να λύσει τις απορίες του.

Σταδιακά όμως, όσα κορίτσια ή κοπέλες έφεραν το ίδιο όνομα, δηλαδή είχαν βαφτιστεί ως Alexa, άρχισαν να δέχονται πικρόχολα αστεία. Οι φίλοι τους, για παράδειγμα, φώναζαν το όνομά τους και τους έδιναν διάφορες εντολές.

Όπως δηλαδή, θα έκαναν και με το ομώνυμο προϊόν της Amazon.

Έτσι, δεν ήταν λίγοι οι γονείς, οι οποίοι επέλεξαν να αλλάξουν το όνομα των παιδιού τους, προκειμένου τα τελευταία να σταματήσουν να δέχονται τα συνεχή πειράγματα από τους συμμαθητές τους.

Παράλληλα, ανέλαβαν πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης, αποστέλλοντας σχετική επιστολή στη διοίκηση της Amazon, ζητώντας από την εταιρεία να μετονομάσει την υπηρεσία, επιλέγοντας ένα μη ανθρώπινο όνομα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν τουλάχιστον 4.000 κοπέλες, ηλικίας έως 25 ετών, οι οποίες φέρουν το όνομα Alexa. Κι αυτό, παρότι ολοένα και λιγότεροι γονείς το επιλέγουν τα τελευταία χρόνια, για τους παραπάνω προφανείς λόγους. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ το 2016 ήταν το 167ο πιο συχνό όνομα για τα νεογέννητα μωρά σε Αγγλία και Ουαλία, το 2019 -δηλαδή τρία χρόνια αργότερα- υποχώρησε μόλις στην 920η θέση.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News