Life & Arts Τετάρτη 30/06/2021, 14:25
LIFE & ARTS

Νέο βιβλίο από τον υποδιοικητή της ΤτΕ Θ. Πελαγίδη και τον Μ. Μητσόπουλο

Στις 432 σελίδες, το νέο βιβλίο καλύπτει όλη την ταραχώδη περίοδο της προηγούμενης δεκαετίας

Νέο βιβλίο από τον υποδιοικητή της ΤτΕ Θ. Πελαγίδη και τον Μ. Μητσόπουλο

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Θεόδωρου Πελαγίδη και του Μιχάλη Μητσόπουλου, με τίτλο «Who’s to Blame for Greece? – Life After Bankruptcy: Between Optimism and Substandard Growth», από τον εκδοτικό οίκο MacMillan Palgrave.

Αυτή είναι η τρίτη από κοινού διεθνής συγγραφική προσπάθεια των δύο γραφόντων, μετά από τα βιβλία Understanding the Crisis in Greece. From Boom to Bust (MacMillan Palgrave 2011 & 2012) και Greece. From Exit to Recovery? (Brookings 2014).

Στις 432 σελίδες, το νέο βιβλίο καλύπτει όλη την ταραχώδη περίοδο της προηγούμενης δεκαετίας με ιδιαίτερη έμφαση στις αιτίες της οικονομικής κρίσης (κεφ.3 & 6), τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας την «περίοδο της τρόικας» 2010-2014 (κεφ. 4 & 5), τα αμφιλεγόμενα αποτελέσματα της πολιτικής της «εσωτερικής υποτίμησης» όπως αυτή εφαρμόστηκε (κεφ.5), αλλά και τις ευκαιρίες που δεν αξιοποιήθηκαν για ισχυρή ανάκαμψη (κεφ. 8 ), την περίοδο από το 2015 και εντεύθεν (κεφ.10-11). Το πέμπτο μέρος του βιβλίου (κεφ. 13-20) καλύπτει ζητήματα της ευρωπαϊκής στρατηγικής (κεφ.13) και ενοποίησης που επηρεάζουν την ελληνική οικονομία, καθώς και ζητήματα που αφορούν τη μεταρρύθμιση του πολιτικοοικονομικού συστήματος (κεφ.14), αλλά και κρίσιμα ζητήματα όπως αυτό της ανάκαμψης της μεταποίησης (κεφ. 15), του διαρθρωτικού προβλήματος της φορολογικής πολιτικής (κεφ. 17 & 18), αλλά και των οικονομικών προοπτικών υπό την επίδραση της πανδημίας (κεφ.19).

Who’s to Blame for Greece? – Life After Bankruptcy: Between Optimism and Substandard Growth | Theodore Pelagidis | Palgrave Macmillan, 3rd edition

Για περισσότερες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.palgrave.com/gp/book/9783030640804#reviews

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News