Life & Arts Δευτέρα 28/06/2021, 16:45 ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
LIFE & ARTS

Wolt: Η startup από τη Φινλανδία που αναπτύσσεται δυναμικά στην ελληνική αγορά του online delivery

Wolt: Η startup από τη Φινλανδία που αναπτύσσεται δυναμικά στην ελληνική αγορά του online delivery

Η δημοφιλής εφαρμογή Wolt μετρά κάτι παραπάνω από δύο χρόνια, από την ημέρα που πραγματοποίησε την πρώτη της παράδοση στην Ελλάδα. Μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να κάνει άλματα, ολοκληρώνοντας την κάλυψη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στα τέλη του 2020, ενώ από τις αρχές του 2021 η Wolt επέκτεινε την παρουσία της σε Λάρισα, Πάτρα, Βόλο και Ηράκλειο. 

Αγαπημένοι χώροι εστίασης (εστιατόρια, καφέ, μπαρ), ζαχαροπλαστεία, κάβες, ανθοπωλεία, ιχθυοπωλεία, κρεοπωλεία, τα καταστήματα Μουστάκας, καταστήματα με οπτικά είδη, το Wolt Market, βιβλιοπωλεία και άλλες πολλές επιχειρήσεις λιανικής συμπληρώσουν την ποιοτική γκάμα επιλογών της Wolt. Το εύχρηστο μενού της εφαρμογής συνοδεύεται από φωτογραφίες, ώστε η επιλογή να γίνεται ακόμη πιο εύκολη. 

Επιπλέον, στην εφαρμογή εντάσσονται καθημερινά επιχειρήσεις απ’ όλο το φάσμα του λιανεμπορίου δίνοντας ακόμα περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές να παραγγείλουν ό,τι χρειάζονται και να το παραλάβουν μέσα σε λίγα λεπτά. 

Φινλανδικό DNA 

Η Wolt είναι μια εταιρία που έχει κατορθώσει να δημιουργήσει εξαρχής μια διαφορετική οπτική στα πράγματα αναφορικά με τις σχέσεις της με τους συνεργάτες και τους ανθρώπους της. Αξιοκρατία, ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης με απλές και διαφανείς διαδικασίες παρέχονται σε όλους τους εργαζόμενους που πλέον ξεπερνούν τους 150 στην Ελλάδα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέοι και ανερχόμενοι επαγγελματίες (μέσος όρος ηλικίας μόλις 26 έτη!).

Ενώ όσον αφορά τους συνεργαζόμενους διανομείς, πέρα από την ευελιξία που παρέχει το μοντέλο να διαμορφώνουν οι ίδιοι την ημέρα τους, η Wolt διαμορφώνει ένα πλαίσιο συνεργασίας που ανταμείβει τους συνεργάτες πάνω από το μέσο όρο της αγοράς, άμεσα και έγκαιρα χωρίς καθυστερήσεις. Επίσης, πολύ πρόσφατα μπήκε σε εφαρμογή και η παροχή δωρεάν κάλυψης ατυχήματος για όλους τους συνεργάτες με άμεση αποζημίωση σε 5 ημέρες από την αίτησή τους.

Wolt: Η startup από τη Φινλανδία που αναπτύσσεται δυναμικά στην ελληνική αγορά του online delivery-1

Μέρος ενός πανευρωπαϊκού success story

Με την υποστήριξη και την τεχνογνωσία μιας από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ευρωπαϊκές startup και την επενδυτική στήριξη σημαντικών funds όπως ICONIQ Capital, Goldman Sachs Growth Capital, 83North κ.ά., η Wolt εξελίχθηκε γρήγορα από μια startup στο Ελσίνκι, σε ένα ευρωπαϊκό unicorn με παρουσία πλέον σε 23 χώρες και 177 πόλεις με 3.000 εργαζόμενους και περισσότερα από 35.000 καταστήματα-πελάτες. 

Πολλαπλά οφέλη για όλους  

Οι πελάτες της Wolt μπορούν να επιλέξουν από μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων, τα οποία οι συνεργαζόμενοι διανομείς παραδίδουν στην πόρτα τους σε περίπου 30 λεπτά καθημερινά, πάντα με ασφάλεια. H εφαρμογή προσφέρει τη δυνατότατη live tracking, μέσω της οποίας ο χρήστης μπορεί να ενημερώνεται για την επιβεβαίωση αλλά και για την πορεία της παραγγελίας, μέχρι την παραλαβή της. Για ακόμη μεγαλύτερη διευκόλυνση υπάρχει η δυνατότητα προπαραγγελίας, ενώ σημειώνεται ότι η Wolt λάνσαρε πρώτη τη λειτουργία «Παράδοσης Χωρίς Επαφή / No-Contact Delivery» για μέγιστη ασφάλεια στις διανομές τον Μάρτιο του 2020. 

Από την πλευρά τους οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις αποκτούν άμεση πρόσβαση στο κανάλι της online διανομής άμεσα και χωρίς την ανάγκη να επενδύσουν κεφάλαια για την ανάπτυξη δικού τους στόλου διανομέων. Η Wolt παρέχει ένα σύνολο υπηρεσιών που περιλαμβάνει την παραγγελία, τη διανομή, την εξυπηρέτηση του πελάτη, αλλά και το marketing της επιχείρησης μαζί με την προβολή της μέσα από την εφαρμογή της Wolt. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται ότι αυξάνονται οι πωλήσεις, χωρίς ωστόσο να αυξάνεται το κόστος για την εκάστοτε συνεργαζόμενη επιχείρηση..

Ενώ για του διανομείς η έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας στην Ελλάδα έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς συνεργάτες να ξεκινήσουν να κάνουν παραδόσεις κερδίζοντας επιπλέον εισόδημα άμεσα και στο δικό τους πρόγραμμα. Οι  4.000 συνεργάτες διανομείς της Wolt έχουν πλήρη ελευθερία να επιλέγουν πότε, πού και για πόσο θα εργαστούν, καθώς και ποιες παραγγελίες αποδέχονται ή απορρίπτουν ανάλογα με τις δικές τους προτιμήσεις.

Μέσα από αυτό το μοντέλο έχει δημιουργήσει πολύπλευρα οφέλη για όλες πλευρές και έχει εξελιχθεί σε  ισχυρό σύμμαχο τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους διανομείς. Είναι χαρακτηριστικό. Ότι για το 2021 υπολογίζεται ότι η Wolt θα αποδώσει συνολικά σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και διανομείς περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News