Life & Arts Παρασκευή 18/06/2021, 08:31
LIFE & ARTS

Η Σκάρλετ αφήνει πίσω της το σέξι είδωλο

Η Σκάρλετ αφήνει πίσω της το σέξι είδωλο

Υπήρξε αναμφίβολα μια από τις πιο σέξι κινηματογραφικές πρωταγωνίστριες της τελευταίας -τουλάχιστον- δεκαετίας. Οι ρόλοι της σε ταινίες όπως το «Χαμένοι στη Μετάφραση» της Σοφία Κόπολα, τα «Match Point» και «Vicky, Christina, Barcelona» του Γούντι Αλεν, αλλά και στις ταινίες της Marvel, την έκαναν αντικείμενο θαυμασμού (και πόθου) για εκατομμύρια άνδρες σε όλο τον κόσμο. Και η ίδια αγκάλιασε τον «ρολό», για αυτό άλλωστε και ήταν τόσο καλή σε αυτόν.

Πλέον ωστόσο, η Σκάρλετ Γιόχανσον βρίσκεται σε μια διαφορετική φάση της ζωής της, όπως δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της, μιλώντας παράλληλα και υπό άλλο πρίσμα για όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν. «Ενώ το “Iron Man 2” ήταν πραγματικά διασκεδαστικό και είχε πολλές ωραίες στιγμές, ο χαρακτήρας [μου] είναι τόσο σεξουαλικά φορτισμένος. Μιλάνε για εκείνη περίπου σαν να είναι αντικείμενο, σαν ένα απόκτημα, ένα πράγμα ή κάτι τέτοιο. Και ο Τόνι [Σταρκ] ακόμα αναφέρεται σε εκείνη κάπως έτσι σε κάποιο σημείο… “Θέλω λίγο από αυτό”», ανέφερε η Γιόχανσον σχετικά με την συμμετοχή της στο προ δεκαετίας υπερηρωικό μπλοκμπάστερ.

Παραδέχτηκε ωστόσο πως και η ίδια έβλεπε διαφορετικά τα πράγματα εκείνη την εποχή: «Ισως τότε κάτι τέτοιο το αισθανόμουν σαν κοπλιμέντο. Επειδή ο τρόπος σκέψης μου ήταν διαφορετικός… Η ίδια μου η αυταξία πιθανότατα μετριόταν με τέτοια σχόλια, όμως, όπως συμβαίνει με πολλές νεαρές γυναίκες, κάποια στιγμή συνέρχεσαι και καταλαβαίνεις την πραγματική αξία του εαυτού σου».

Την χρονιά που μας πέρασε, η Γιόχανσον φόρεσε ξανά τα δερμάτινα της Black Widow, του χαρακτήρα δηλαδή που σχολίασε παραπάνω, αυτή τη φορά για να την υποδυθεί στην δική της ομώνυμη ταινία, την οποία θα δούμε σύντομα στα σινεμά. Η προσέγγιση ωστόσο εδώ θα είναι διαφορετική, μακριά από την εικόνα του σέξι ειδώλου και πιο κοντά σε εκείνη της δυναμικής γυναίκας που παίρνει την κατάσταση στα χέρια της. «Είμαι πια μητέρα και η ζωή μου είναι διαφορετική. Προφανώς έχουν περάσει δέκα χρόνια και συνέβησαν ένα σωρό πράγματα, έχω πια μια άλλη, εξελιγμένη αντίληψη του εαυτού μου», σχολίασε χαρακτηριστικά η Αμερικανίδα σταρ. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News