Life & Arts Δευτέρα 14/06/2021, 11:14
LIFE & ARTS

Σκίτσο του Κερτ Κομπέιν πουλήθηκε για 280.000 δολάρια

Σκίτσο του Κερτ Κομπέιν πουλήθηκε για 280.000 δολάρια

Μπορεί να μην είναι και τόσο καλοφτιαγμένο, αλλά το σκίτσο που σχεδίασε και υπέγραψε ο Κερτ Κομπέιν των Νιρβάνα το 1992 πουλήθηκε σε δημοπρασία σε τιμή 28 φορές υψηλότερη της αρχικής εκτίμησης.

Σκίτσο του Κερτ Κομπέιν πουλήθηκε για 280.000 δολάρια-1

Το σκίτσο που δείχνει τον ίδιο τον τραγουδιστή να κρατάει μια κιθάρα πουλήθηκε σε ανώνυμο συλλέκτη για 281.000 δολάρια, ενώ η τιμή εκκίνησης του είχε οριστεί στα 10.000 δολάρια. Η καρικατούρα του Κομπέιν δημιουργήθηκε με μαύρο στυλό σε χαρτί που έχει πάνω του την επωνυμία του TNT Music Centre της Σιγκαπούρης.

Ο διάσημος τραγουδιστής υπέγραψε το σκίτσο ως “Κερτ Κομπέιν Ροκ Σταρ” και έγραψε επίσης “Δεν ξέρω να παίζω και δεν με νοιάζει”.

Ο Κερτ Κομπέιν, που αυτοκτόνησε το 1994, έδωσε το σκίτσο στον φωτογράφο Ζακ Τσονγκ που συνεργάστηκε μαζί του στην προώθηση του δίσκου Nevermind των Νιρβάνα στη Σιγκαπούρη το 1992.

Η συλλεκτική αυτοπροσωπογραφία του Κομπέιν πουλήθηκε κατά τη διάρκεια της θεματικής τριήμερης δημοπρασίας Juilien’s Auctions Music Icons, όπου βγήκαν στο σφυρί αντικείμενα και αναμνηστικά διάσημων καλλιτεχνών που συγκέντρωσαν περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια. Ανάμεσα τους ήταν δύο κιθάρες που ανήκαν στη συλλογή του Πρινς, πέντε ηλεκτρικές κιθάρες του ροκ σταρ Εντι Βαν Αλεν που πέθανε τον περασμένο Οκτώβριο, μια κόκκινη κιθάρα του Ελτον Τζον με την υπογραφή του καλλιτέχνη, ένα σύνολο ρούχων της Σερ, χειρόγραφες επιστολές της Μπρίτνεϊ Σπιαρς κ.ά.

Με πληροφορίες από The Hollywood Reporter και Clydebank Post

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News