Life & Arts Παρασκευή 11/06/2021, 12:22
LIFE & ARTS

Ο «Θεός της Εξαπάτησης» πιάνει δουλειά

Ο «Θεός της Εξαπάτησης» πιάνει δουλειά

Μετά τα «Wandavision» και «Falcon and the Winter Soldier», η Marvel και η Ντίσνεϊ συνεχίζουν ακάθεκτες τις κυκλοφορίες νέων σειρών με πρωταγωνιστές υπερήρωες στην πλατφόρμα του Disney+.

Σειρά αυτή τη φορά παίρνει ο «Loki», ο πιο ενδιαφέρων πιθανότατα από τους μέχρι τώρα «χάρτινους» χαρακτήρες που αποκτούν την δική τους spin-off ιστορία, μιας και αυτή τη φορά δεν πρόκειται ακριβώς για ήρωα αλλά για… κακό.

Πράγματι ο αδελφός του Thor έχει ταλαιπωρήσει αρκετά τον Θεό του Κεραυνού στις δικές του περιπέτειες, όμως εδώ έχει αρκετά μπλεξίματα από μόνος του. Το πρώτο επεισόδιο μας βρίσκει σε μια… ταινία των «Εκδικητών», εκεί όπου ο Λόκι κλέβει το πολύτιμο Τεσαράκτιο και εξαφανίζεται για να επανεμφανιστεί στην έρημο Γκόμπι. Εκεί ωστόσο τον υποδέχεται μια ομάδα παράξενων στρατιωτών, οι οποίοι τον συλλαμβάνουν και τον οδηγούν σε μια εξίσου παράξενη χρονική φυλακή, ειδικά σχεδιασμένη για όσους παραβιάζουν το χωροχρονικό συνεχές.

Μπερδευτήκατε; Λογικό όμως, αντίθετα με όσα φαίνονται αρχικά, η νέα σειρά είναι πολύ πιο κατανοητή από το «Tenet» του Κρίστοφερ Νόλαν (για παράδειγμα), κυρίως διότι δεν παίρνει τον εαυτό της πολύ στα σοβαρά. Το αντίθετο· ακριβώς όπως ο πρωταγωνιστής είναι ένας από τους πιο παιγνιώδεις χαρακτήρες του σύμπαντος της Marvel, έτσι και εκείνη παίζει συνεχώς με τον θεατή, δημιουργώντας ένα σύνολο που ανά στιγμές αγγίζει τα όρια του σουρεαλισμού.

Κάπου εδώ βέβαια πρέπει να γίνει λόγος και για τον Τομ Χίντλεστον. Ο εξαιρετικός Βρετανός ηθοποιός, που υποδύθηκε τον Λόκι και στον κινηματογράφο, επιστρέφει εδώ, καθαρά ως πρωταγωνιστής πλέον, φέρνοντας μαζί το χαρακτηριστικό του στιλ. Στο πλευρό του έχει και τον Οουεν Γουίλσον, στον ρόλο του πράκτορα Μόμπιους, με τους δυο τους να έχουν μερικούς απολαυστικούς διαλόγους ήδη από το πρώτο επεισόδιο.

Ολα αυτά σε ένα ιδιότυπο βίντατζ περιβάλλον με όπλα και ολογραφικές αναπαραστάσεις «εξωγήινης» τεχνολογίας να παντρεύονται με οθόνες-μπαούλα, βγαλμένες από την δεκαετία του 1970. Οι περιπέτειες του Θεού της Εξαπάτησης μόλις άρχισαν λοιπόν και εμείς ανυπομονούμε για την συνέχεια.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News