Life & Arts Τετάρτη 9/06/2021, 09:25
LIFE & ARTS

«Στοπ» από το Twitter σε συγγραφέα που διασπείρει ψευδείς ειδήσεις

«Στοπ» από το Twitter σε συγγραφέα που διασπείρει ψευδείς ειδήσεις

Εκτός Twitter μένει η συγγραφέας Ναόμι Γουλφ και πρώην σύμβουλος των Μπιλ Κλίντον και Αλ Γκορ λόγω διάδοσης θεωριών συνωμοσίας και ανακριβειών σχετικά με τα εμβόλια για τον κορωνοϊό.

Η συγγραφέας που είχε γίνει γνωστή στο παρελθόν για το φεμινιστικό βιβλίο της “The myth of beauty” – το οποίο ωστόσο όπως αποδείχτηκε αργότερα βασίστηκε σε ανακριβή στοιχεία – φέρεται να έγραψε διάφορα τουίτς που αλλοίωναν επιστημονικά γεγονότα γύρω από τα εμβόλια και τον εμβολιασμό κατά της πανδημίας. Στο παρελθόν είχε γράψει πως τα εμβόλια είναι “πλατφόρμες λογισμικού που δέχονται και uploads”, ενώ σε πιο πρόσφατα tweets, σύμφωνα με την Guardian, έγραψε πως τα λύματα των νοσούντων με κορωνοϊό θα πρέπει να διαχωρίζονται σε χωριστούς υπονόμους μέχρι να αναλυθούν οι επιπτώσεις τους στους εμβολιασμένους μέσω του πόσιμου νερού.

Γενικά οι χρήστες του τούιτερ επαίνεσαν το μέσο που επιτέλους έβαλε ένα φρένο στη Γουλφ αλλά δεν έλειψαν και όσοι ισχυρίστηκαν ότι η αναστολή του λογαριασμού της είναι μια κίνηση εναντίον της ελευθερίας του λόγου.

Στο παρελθόν η Γουλφ, που εργάστηκε ως σύμβουλος στις προεκλογικές εκστρατείες του Μπιλ Κλίντον και του Αλ Γκορ, είχε προκαλέσει με τις ανακρίβειες που περιείχε το βιβλίο της “Outrages” σχετικά με τις εκτελέσεις ομοφυλόφιλων ζευγαριών στη Βρετανία της Βικτωριανής εποχής.

Με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News