LIFE & ARTS

Αρίθα Φράνκλιν σε μικρή και μεγάλη οθόνη

Αρίθα Φράνκλιν σε μικρή και μεγάλη οθόνη

Όχι μία αλλά δύο κινηματογραφικού τύπου βιογραφίες της μεγάλης Αρίθα Φράνκλιν μας έρχονται φέτος το καλοκαίρι, τιμώντας μια από τις πιο χαρισματικές και επιδραστικές τραγουδίστριες όλων των εποχών. Η αρχή γίνεται από την μικρή οθόνη και το National Geographic (στην Ελλάδα διαθέσιμο μέσα από τις πλατφόρμες των Cosmote, Vodafone, Nova και Wind), το οποίο εμπλουτίζει την βραβευμένη με Emmy θεματική σειρά «Genius», με έναν κύκλο αφιερωμένο στην Αρίθα Φράνκλιν.

Την εμβληματική ντίβα της R’n’B και σόουλ θα ερμηνεύσει η Σίνθια Ερίβο («Harriet», «The Color Purple»), ηθοποιός και τραγουδίστρια σε αλματώδη άνοδο τα τελευταία χρόνια, η οποία έχει ήδη κερδίσει τα βραβεία Tony, Emmy και Grammy. Παράλληλα επιβεβαιώνοντας την ποιότητα της σειράς «Genius», την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Αντονι Χέμινγκγουεϊ («American Crime Story») ενώ σε ρόλο παραγωγού θα βρεθεί ο θρυλικός Κλάιβ Ντέβις, με τον οποίο η Φράνκλιν συνεργάστηκε για 23 ολόκληρα χρόνια. 

Η ίδια η σειρά αποτελείται από οκτώ επεισόδια, τα οποία παρουσιάζουν την μουσική μεγαλοφυΐα της Αρίθα Φράνκλιν, την μακρά καριέρα της με τα δεκάδες βραβεία και διακρίσεις, καθώς και την παρακαταθήκη που άφησε στην τέχνης της. Επιπλέον, προκειμένου να γνωρίσουμε την ζωή και της καταβολές της, το επίκεντρο της πλοκής εναλλάσσεται μεταξύ παρόντος και παρελθόντος, ανατρέχοντας σε γεγονότα κομβικής σημασίας στην μετέπειτα διαμόρφωσή της. Η πρεμιέρα της σειράς είναι στις 14 Ιουνίου, στις 9 μ.μ.

Οπως είπαμε βέβαια μία… Αρίθα δεν είναι αρκετή, οπότε η βιογραφία της θα μεταφερθεί και στην μεγάλη οθόνη με το «Respect», εκεί όπου τον κεντρικό ρόλο αναλαμβάνει η επίσης μουσικός και βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός, Τζένιφερ Χάντσον («Dreamgirls»). Εδώ έχουμε επίσης μια πλήρη βιογραφία, ποτισμένη με ακόμα περισσότερη μουσική (από όσο δείχνει τουλάχιστον το τρέιλερ) ενώ γίνονται αναφορές και στην ακτιβιστική δράση της Αρίθα Φράνκλιν. Στο καστ βρίσκεται επίσης ο βραβευμένος με Οσκαρ Φόρεστ Γουίτακερ και την σκηνοθεσία έχει αναλάβει η γνωστή από τις τηλεοπτικές δουλειές της («The Walking Dead», «Jessica Jones»), Λισλ Τόμι. Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στα τέλη Αυγούστου.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News