LIFE & ARTS

Οι συναυλίες με θέα το Πάρκο επιστρέφουν

Οι συναυλίες με θέα το Πάρκο επιστρέφουν

Η πιο ωραία συναυλιακή τοποθεσία του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος -και μια από τις καλύτερες θέες των νοτίων προαστίων- ανοίγει επιτέλους ξανά για το κοινό. Τα Πανοραμικά Σκαλιά, στην κορυφή του κτιρίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καλωσορίζουν πίσω την σειρά συναυλιών Parklife, η οποία θα διεξαχθεί και φέτος με θέα το Πάρκο και ένα πολυσυλλεκτικό μουσικό πρόγραμμα.

Οι… προθέσεις γίνονται αντιληπτές εξαρχής, αφού το προσεχές Σάββατο στη σκηνή θα βρεθούν ο καταξιωμένος κιθαρίστας και συνθέτης της τζαζ, Τάκης Μπαρμπέρης, μαζί με τον ζωντανό θρύλο του κλαρίνου, Πετρολούκα Χαλκιά. Διαφορετικές μουσικές παραδόσεις αλλά κοινό πάθος και δεξιοτεχνικοί αυτοσχεδιασμοί, θα είναι τα συστατικά μιας συνάντησης βιρτουόζων που χαίρονται να αναμειγνύουν τα είδη και της μελωδίες.

Επόμενη στάση επίσης τον Ιούνιο, όπου ακολουθούν ο Φώτης Σιώτας με την Νεφέλη Φασούλη. Εκείνος είναι δεξιοτέχνης του βιολιού και πολύ καλός ερμηνευτής έντεχνων-λαϊκών και άλλων κομματιών, επί χρόνια συνεργάτης του Σωκράτη Μάλαμα. Εκείνη από τις καλύτερες ερμηνεύτριες της νέας γενιάς, αναδείχθηκε δίπλα στον Φοίβο Δεληβοριά και πρόσφατα κυκλοφόρησε τις πρώτες προσωπικές δουλειές της. Στην κοινή τους συναυλία περιμένουμε να ακούσουμε τραγούδια από όλο το φάσμα του ελληνόφωνου -πιθανώς και του αγγλόφωνου- ροκ και έντεχνου ρεπερτορίου.

Όσο για τους επόμενους καλοκαιρινούς μήνες, το πρόγραμμα είναι εξίσου ενδιαφέρον με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στην Αρλέτα, σε επιμέλεια του συνεργάτη της, Βασίλη Ρακόπουλου, και με την Μελίνα Τανάγρη στην ερμηνεία· στα Σκαλιά θα βρεθούν επίσης οι Human Touch, ένα από τα καλύτερα εγχώρια τζαζ σχήματα, ενώ θα ακολουθήσουν συναυλίες από «Τα Παιδιά της Παλαιότητας» (αποτελούν συνέχεια των σπουδαίων Κόρε. Υδρο.), το Παιδί Τραύμα, την Sophie Lies και τη Danai Nielsen. Για φινάλε θα υπάρχει ένα ακουστικό σετ των Whereswilder, οι οποίοι διακρίνονται στον χώρο της ψυχεδελικής ροκ. 

Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ (μειωμένο 5 ευρώ) και μπορούν να αναζητηθούν στο snfcc.org

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News