LIFE & ARTS

Κορυφαία podcast από το Ίδρυμα Ωνάση

Κορυφαία podcast από το Ίδρυμα Ωνάση

Στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, στο μετρό, στη γυμναστική ακόμα και στη… ζούλα στο γραφείο, όλος ο κόσμος ακούει podcast. Εχοντας στο πλεονέκτημα της στοχευμένης θεματολογίας και της εκφραστικής ελευθερίας που δεν πλαισιώνεται από τους κανόνες π.χ. του συμβατικού ραδιοφώνου, τα podcast, ελληνικά και ξένα, γίνονται όλο και περισσότερο μέρος της καθημερινότητας, ενώ νέες ενδιαφέρουσες ιδέες ξεπηδούν δεξιά και αριστερά.

Μερικές από αυτές τις φιλοξενεί και το Ιδρυμα Ωνάση στα Onassis Podcasts, εκεί όπου μπορεί κανείς να ακούσει τις φωνές περισσότερο ή και λιγότερο διάσημων ανθρώπων, που έχουν όμως κάτι να πουν σχετικά με την κοινωνία του σήμερα. Ανθρωποι των τεχνών όπως η Ιζαμπέλα Ροσελίνι και ο Βέρνερ Χέρτσογκ, φιλόσοφοι όπως ο Σλαβόι Ζίζεκ, ακτιβιστές σαν την Ναόμι Κλάιν και είδωλα του αθλητισμού όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, είναι μόνο μερικοί από όσους ακούγονται στις διάφορες ενότητες των podcast.

Αυτές περιλαμβάνουν αρχικά τις «Quarantine Tapes», σχεδόν 200 συνεντεύξεις του μετρ του είδους και διευθυντή του Onassis L.A., Πολ Χόλντενγκρεϊμπερ, με καλλιτέχνες, φιλοσόφους και επιστήμονες. Στο «Onassis Encounters» ακούμε τις συναντήσεις με μεγάλες προσωπικότητες που διαδραματίστηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια στις σκηνές της Στέγης. Στη σειρά ψηφιακών συζητήσεων «Society Uncensored» καθημερινοί άνθρωποι, προερχόμενοι από όλους τους κλάδους και τα κοινωνικά μήκη και πλάτη, βρίσκονται και συζητούν γύρω από σύγχρονα ζητήματα, όπως ο ρατσισμός, η πατριαρχία, η αντικουλτούρα, ο Covid-19, ο νεοφιλελευθερισμός, η κουλτούρα τoυ gaming κ.ά.

Τέλος υπάρχουν τα podcast που απευθύνονται κυρίως στις νεότερες γενιές αλλά και σε γονείς που θέλουν να βρεθούν πιο κοντά στα παιδιά τους. Τέτοιο είναι το «Live from Mount Olympus», ένα ηχητικό ζωντάνεμα του αρχαιοελληνικού μύθου του Περσέα στα αγγλικά, το οποίο αποτελείται από οκτώ επεισόδια για παιδιά στην προεφηβεία και έχει σημειώσει ήδη μεγάλη επιτυχία. Το «Sex Education» από την άλλη, ομώνυμο της εξαιρετικής σειράς του Netflix, παρουσιάζεται από τους 20χρονους Γιώργο Αραβώση και Ελεάννα Παπαδοκωστάκη, μιλώντας δίχως φόβο και ταμπού για όλα όσα απασχολούν τους εφήβους και τους νέους γύρω από το σεξ. 

Τα Onassis Podcast μπορούν να αναζητηθούν στις πλατφόρμες Spotify, Apple, Google, Stitcher.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News