LIFE & ARTS

Νοσταλγικό ταξίδι με τα «Φιλαράκια»

Νοσταλγικό ταξίδι με τα «Φιλαράκια»

Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν παρακολούθησα συστηματικά τα «Φιλαράκια». Εχω φυσικά δει σποραδικά αρκετά επεισόδια -ήταν αναπόφευκτο με τις ατελείωτες επαναλήψεις που συνεχίζουν να παίζονται στην ελληνική τηλεόραση- ωστόσο για εμένα δεν υπήρξε αυτή η σχέση αγάπης που έχουν σχεδόν όλοι οι συνομήλικοι με την πιο επιτυχημένη παρέα της τηλεοπτικής ιστορίας. Ισως για αυτό και να μου άρεσε το περίφημο special επεισόδιο του HBO Max με το αντάμωμα των πρωταγωνιστών, δεκαεφτά χρόνια μετά την λήξη της σειράς.

 Αν κατάλαβα καλά, η πρώτη απογοήτευση αρκετών φανς ήρθε όταν ήδη από το τρέιλερ, διαπίστωσαν πως εδώ δεν πρόκειται για ένα κανονικό επεισόδιο των «Friends» αλλά επί της ουσίας για ένα νοσταλγικό γκαλά, όπου οι έξι πρωταγωνιστές ξαναβρίσκονται στα σκηνικά που τους φιλοξένησαν επί μια δεκαετία για να θυμηθούν τα παλιά. Παρακολουθώντας το δυό παρά κάτι ωρών επεισόδιο, σκέφτηκα πως ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη, διότι θα ήταν μάλλον ελαφρώς θλιβερό.

Αντιθέτως το έξυπνο μοντάζ που τους έδειξε στην σύγχρονη εκδοχή τους να διαβάζουν αποσπάσματα από αξέχαστα επεισόδια, σε συνδυασμό με τις παλιές, αυθεντικές ερμηνείες τους, ήταν ένας ταιριαστός τρόπος να θυμηθούν -και να συγκινηθούν- τόσο οι ίδιοι όσο και το κοινό. Αν κάτι άλλωστε μοιάζει ολοφάνερο ακόμα και στον αδαή, είναι ο πολύ ισχυρός δεσμός που αυτοί οι έξι άνθρωποι έχουν μεταξύ τους, αλλά και με το σόου που -κακά τα ψέμματα- τους έκανε αγαπητούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Βλέποντας την Τζένιφερ Ανιστον, την Λίσα Κούντροου, την Κόρτνεϊ Κοξ, τον Ανταμ Σουίμερ, τον Ματ Λεμπλάνκ και τον Μάθιου Πέρι να συζητούν, να αστειεύονται ή απλώς να… κοιτάζονται καταλαβαίνεις πως οι δικές τους αληθινές προσωπικότητες διαπότισαν τους (γραμμένους από άλλους) χαρακτήρες τους, και σε αυτό οφείλεται πιθανότατα σε μεγάλο βαθμό η επιτυχία των «Friends».

Νοσταλγικό ταξίδι με τα «Φιλαράκια»-1

Το τμήμα του επεισοδίου, στο οποίο οι δημιουργοί εξηγούν την πολύ προσεκτική και χρονοβόρα διαδικασία του κάστινγκ είναι χαρακτηριστικό και της σημασίας του τελευταίου.

Κατά τα λοιπά, οι διάσημοι guest star που κατά καιρούς πέρασαν από το πλατό των «Friends» μπορεί εδώ να μην επανεμφανίστηκαν, ωστόσο «αντικαταστάθηκαν» από άλλους νεότερους (Lady Gaga, Κάρα Ντελεβίν, Τζάστιν Μπίμπερ), οι οποίοι προφανώς μεγάλωσαν βλέποντας τις κωμικές περιπέτειες της ξεχωριστής παρέας.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News