LIFE & ARTS

Με «χορούς κυκλωτικούς» ξανά στη Βρετανία

Με «χορούς κυκλωτικούς» ξανά στη Βρετανία

Πριν από λίγες μέρες είχα δει κάποιον ξένο λοιμωξιολόγο να παρατηρεί (συμβολικά) πως η πανδημία θα μας έχει πια αφήσει όταν θα μπορέσουμε να τραγουδάμε ξανά όλοι αγκαλιασμένοι στις συναυλίες. Μπορεί η Covid-19 να μην μας έχει αφήσει ακόμα, όμως στη Βρετανία φαίνονται αποφασισμένοι, τουλάχιστον σε μουσικό επίπεδο, να επιστρέψουν στην κανονικότητα ή έστω να το επιχειρήσουν, φτάνοντας μάλιστα στην απόλυτη στιγμή έκστασης μιας μέταλ -ή και άλλης- συναυλίας: το χορευτικό «pit».

Μιλάμε φυσικά για αυτούς τους υπέροχους, ελαφρώς τρομακτικούς αλλά σίγουρα απολαυστικούς, κύκλους που σχηματίζει το κοινό συχνά πυκνά σε τέτοιου είδους συναυλίες, για να τους καλύψει στη συνέχεια με κορμιά, τα οποία συγκρούονται χορεύοντας εκστατικά στους ρυθμούς που δίνουν οι καλλιτέχνες.

Αυτή λοιπόν η… εποικοδομητική δραστηριότητα θα επιτρέπεται κανονικά στο προσεχές φεστιβάλ Download, το οποίο αποτελεί και το μεγαλύτερο ετήσιο ροκ γεγονός στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο πως ενώ το φεστιβάλ είχε προηγουμένως ακυρωθεί και μεταφερθεί κατευθείαν στο 2022, τελικά επανήλθε υπό την σκέπη της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία το ενέταξε στο πιλοτικό της πρόγραμμα για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας του θεάματος.

Η διοργάνωση έχει όντως την πρωτοτυπία πειράματος, αφού εδώ δεν πρόκειται για συναυλία καθήμενων ή μασκοφόρων θεατών· αντιθέτως οι 10 χιλιάδες (αντί των συνηθισμένων 80 χιλιάδων) που θα βρεθούν στο εξοχικό Ντέρμπισιρ, εκεί όπου παραδοσιακά διεξάγονται τα λάιβ, θα κάνουν ακριβώς όσα έκαναν και τις προηγούμενες χρονιές, συμπεριλαμβανομένου του τριήμερου κάμπινγκ επί τόπου και φυσικά του τρελού κυκλικού χορού που αναφέραμε παραπάνω. Μόνη προϋπόθεση η προσκόμιση αρνητικού Covid-19 τεστ.

Ο επικεφαλής των διοργανωτών, Μέλβιν Μπεν, δήλωσε σχετικά: «Αυτό το τεράστιο επόμενο βήμα θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε και να μελετήσουμε της ασφαλή επιστροφή σε μεγάλου βεληνεκούς φεστιβάλ, χωρίς κοινωνική αποστασιοποίηση ή μάσκες για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο…είναι η επιστροφή στην ολοκληρωμένη φεστιβαλική εμπειρία, την οποία περιμένουμε όλοι, κοινό και συντελεστές της μουσικής βιομηχανίας».

Με πληροφορίες από theguardian.com

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News