LIFE & ARTS

Οι «Eternals» έρχονται με υπογραφή Κλόι Ζάο

Οι «Eternals» έρχονται με υπογραφή Κλόι Ζάο

Πριν έναν μήνα περίπου η Κινέζα Κλόι Ζάο ανέβηκε δύο φορές στην σκηνή των Όσκαρ προκειμένου να παραλάβει τα βραβεία σκηνοθεσίας και καλύτερης ταινίας για το υπέροχο, αλλά ιδιαίτερα χαμηλού προϋπολογισμού, «Nomadland». Το συγκεκριμένο φιλμ ωστόσο γυρίστηκε πριν πάρα πολύ καιρό, ενώ στη συνέχεια η δημιουργός του ασχολήθηκε με ένα τελείως διαφορετικό, από κάθε άποψη, πρότζεκτ.

Οι κομίστικοι «Eternals» της Marvel είναι ουσιαστικά η ταινία που θα εισάγει τα εκατομμύρια των πιστών του περίφημου MCU (Marvel Cinematic Universe) στην επόμενη, τέταρτη φάση του. Είναι προφανές πως το μπάτζετ σε αυτή την περίπτωση θα είναι πελώριο, ενώ όπως φαίνεται και από το πρώτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε εχθές, βασικά πρόκειται για μια νέα saga υπερηρώων προορισμένη να διαδεχθεί τους τρομερά επιτυχημένους «Εκδικητές».

Οι «Eternals» από την πλευρά τους είναι μια αθάνατη ομάδα εξωγήινων, οι οποίοι ζουν μυστικά στην Γη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Οταν ωστόσο ο πλανήτης θα αντιμετωπίσει μια γιγάντια απειλή εκείνοι θα αποκαλύψουν τις θαυμαστές δυνάμεις τους προκειμένου να τον υπερασπιστούν. Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η υπόθεση της ταινίας, η οποία ακριβώς όπως και οι «Εκδικητές» πρόκειται να συγκεντρώσει ένα λαμπερό καστ χολιγουντιανών πρωταγωνιστών σαν την Αντζελίνα Τζολί, τον Ρίτσαρντ Μάντεν του «Game of Thrones», την Σάλμα Χάγιεκ, τον Μπάρι Κίοχαν, τον Κουμέλ Νανζάνι και τον Κιτ Χάρινγκτον, επίσης από το «Game of Thrones».

Αν πάντως κάποιος από όλους έχει τον «πρώτο» ρόλο, αυτή θα είναι η ασιατικής καταγωγής Βρετανίδα ηθοποιός και μοντέλο, Τζέμα Τσαν. Το πραγματικά ενδιαφέρον στοιχείο βέβαια εδώ είναι παρουσία την Κλόι Ζάο, η οποία μοιάζει ελαφρώς… παράταιρη με ένα τέτοιο πρότζεκτ μεγατόνων. Πράγματι η ίδια είναι η πρώτη σκηνοθέτις του λεγόμενου arthouse σινεμά -ή καλύτερα του ανεξάρτητου- που αναλαμβάνει ταινία της Marvel, ενώ το πράγμα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον μαθαίνοντας πως ήταν εκείνη που προσέγγισε αρχικά τον πανίσχυρο επικεφαλής του στούντιο, Κέβιν Φέιγκ, προκειμένου να του προτείνει μια μεταφορά των «Eternals». Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 5 Νοεμβρίου.

Με πληροφορίες από variety.com

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News