Life & Arts Κυριακή 16/05/2021, 12:44
LIFE & ARTS

Το «βίγκαν κοτόπουλο» που κοστίζει μόλις μισή λίρα

26 εκατ. views για το hastag #veganchicken

Το «βίγκαν κοτόπουλο» που κοστίζει μόλις μισή λίρα

Πάνω από 26 εκατ. θεάσεις έχει το hastag #veganchicken στη δημοφιλή πλατφόρμα του TitTok, με τους νεαρούς χρήστες να εκδηλώνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το πώς μπορούν να μαγειρέψουν ένα «βίγκαν κοτόπουλο» με μόλις 50 πένες. Ή αλλιώς με μισή λίρα. 

Η επίσημη ονομασία του «βίγκαν κοτόπουλου» είναι «σεϊτάν», το οποίο είναι γνωστό στην ανθρωπότητα εδώ και αρκετούς αιώνες. Τι ακριβώς είναι όμως, το σεϊτάν.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια τροφή, η οποία παράγεται από την γλουτένη, τη βασική πρωτεΐνη του σίτου. Για την παρασκευή της, απαιτείται ένα επιμελές πλύσιμο της ζύμης αλευριού, προκειμένου να αφαιρεθούν όλοι οι κόκκοι αμύλου.

Στη συνέχεια, η αδιάλυτη γλουτένη, η οποία έχει προσλάβει μια ελαστική μορφή, μαγειρεύεται -είτε τηγανιτή είτε στην κατσαρόλα- και είναι έτοιμη για κατανάλωση. Το συνολικό κόστος του πιάτου ανέρχεται σε μόλις μισή λίρα. 

Το σεϊτάν θεωρείται must-φαγητό για τους χορτοφάγους, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.

Εξάλλου, αποτελεί ένα από τα βασικότερα υποκατάσταση της ζωϊκής πρωτεΐνης. Και γι’ αυτό ονομάζεται και ως «βίγκαν κοτόπουλο». 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News