LIFE & ARTS

Καύσωνας μυστηρίου στην Cosmote TV

Καύσωνας μυστηρίου στην Cosmote TV

Στην πυρακτωμένη καρδιά του ελληνικού καλοκαιριού αλλά και του θρίλερ μυστηρίου θα επιχειρήσει, όπως όλα δείχνουν, να μας βάλει το «42°C», η νέα παραγωγή της Cosmote TV, την οποία η συνδρομητική πλατφόρμα παρουσίασε εχθές διαδικτυακά στους δημοσιογράφους. Η σειρά οκτώ επεισοδίων, που φιλοδοξεί να ακολουθήσει τα βήματα του πολύ επιτυχημένου «Ετερος Εγώ» του Σωτήρη Τσαφούλια, μας στέλνει στην ηλιόλουστη Κέρκυρα, εκεί όπου η τοπική κοινωνία συγκλονίζεται από τον απροσδόκητο θάνατο μιας έφηβης κοπέλας.

Το τραγικό συμβάν θα συμπέσει με την επιστροφή στο νησί της αδελφής της, η οποία θα κάνει τα πάντα ώστε να ανακαλύψει ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς, από την στιγμή μάλιστα που έξι χρόνια πριν στην ίδια τοποθεσία είχε εντοπιστεί νεκρή και η μητέρα της. Επίκεντρο των ερευνών, αλλά και ολόκληρης της πλοκής, είναι η μάλλον δυσλειτουργική οικογένεια των δύο κοριτσιών, η οποία κρύβει τα δικά της ανομολόγητα μυστικά.

«Στην Ελλάδα τώρα ανακαλύπτουμε σταδιακά το είδος του θρίλερ μυστηρίου, παρόλο που στο εξωτερικό ευδοκιμεί εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό που με τράβηξε προσωπικά είναι το εξαιρετικό σενάριο και οι πολυδιάστατοι χαρακτήρες που αποκαλύπτονται στη διάρκεια της σειράς», δήλωσε στην παρουσίαση η Κατερίνα Λέχου, η οποία κρατά έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ο σκηνοθέτης της σειράς, Γιώργος Παπαβασιλείου, από την πλευρά του είπε πως «στόχος μας είναι η κινηματογραφική ποιότητα, όχι όμως ως σκέτη μίμηση προτύπων από το εξωτερικό. Θέλουμε να προβάλλουμε την ελληνική ταυτότητα, τόσο μέσω του τοπίου, όσο και μέσω του μύθου της ελληνικής οικογένειας, ο οποίος αποδομείται με τον δικό του τρόπο.

Πράγματι το οπτικό τουλάχιστον αποτέλεσμα, από όσα αρχικά είδαμε, μοιάζει άρτιο, ενώ και η πλοκή φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα. Στην τελευταία κεντρικό ρόλο παίζει επίσης ο Χρήστος Λούλης, ο οποίος μάλιστα αποκάλυψε πως χρειάστηκε να πάρει 15 κιλά για να υποδυθεί τον αστυνομικό της υπόθεσης, ενώ εκεί υπάρχει ακόμα και ο Theo Alexander, Ελληνας ηθοποιός με διεθνή καριέρα και συμμετοχή σε αμερικανικές σειρές όπως το πολύ επιτυχημένο «True Blood».

Η σειρά θα προβληθεί στην Cosmote TV αυτή την Παρασκευή στις 8 μ.μ., με τα οκτώ επεισόδια να προβάλλονται back to back και να παραμένουν στην συνέχεια διαθέσιμα για συνεχόμενη θέαση. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News