Life & Arts Παρασκευή 7/05/2021, 13:37
LIFE & ARTS

Μπετόβεν επί εννέα 

Μπετόβεν επί εννέα 

Εννέα χώρες και εννέα ορχήστρες της Ευρώπης θα συνεργαστούν για να παρουσιάσουν εννέα συμφωνίες του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν σε ένα απαιτητικό και σπάνιο μουσικό γεγονός που θα μεταδοθεί ζωντανά την Κυριακή 6 Ιουνίου.

Η Ελλάδα θα συμμετέχει με τη συναυλία του Θεόδωρου Κουρεντζή στους Δελφούς σε μια παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής που γιορτάζει τα 30 χρόνια από την ίδρυση του. Στη συναυλία θα συμμετέχει και η χορεύτρια Sasha Waltz, με μια νέα χορογραφία ειδικά για τη συναυλία των Δελφών.

Μπετόβεν επί εννέα -1

Το μουσικό ταξίδι θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής από τη Βόννη, τη γενέτειρα του μεγάλου μουσικού, με την Πρώτη Συμφωνία από την Ορχήστρα Δωματίου Μάλερ και θα ολοκληρωθεί στις 11 το βράδυ στη Βιέννη, όπου ο Μπετόβεν άφησε την τελευταία του πνοή με την Ενάτη Συμφωνία και τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βιέννης, υπό την αρχιμουσικό Καρίνα Κανελλάκη.

Οι ενδιάμεσοι σταθμοί είναι το Δουβλίνο, όπου θα παρουσιαστεί η Δεύτερη Συμφωνία από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, το Ελσίνκι με την Συμφωνική Ορχήστρα της Φιλανδικής Ραδιοφωνίας που θα παρουσιάσει την Ηρωϊκή, το Λουξεμβούργο και ο μαέστρος Γκουστάβο Χιμένο για την Συμφωνία αρ. 4, η Πράγα όπου θα παρουσιαστεί η Πέμπτη Συμφωνία από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Τσεχίας, το Λουγκάνο με τον Ντιέγκο Φαζόλις που θα διευθύνει την Ποιμενική, οι Δελφοί και η musicAeterna που θα παρουσιάσουν την Εβδόμη Συμφωνία. Την σκυτάλη θα πάρει το Στρασβούργο για την Συμφωνία αρ. 8 και στο τέλος η πρωτεύουσα της Αυστρίας.

Το Μέγαρο Μουσικής θα προβάλει τις συναυλίες δωρεάν για το αθηναϊκό κοινό από δύο γιγαντοοθόνες στον Κήπο του με δελτία προτεραιότητας. Οι συναυλίες πραγματοποιούνται υπό τον συντονισμό του ARTE σε συνεργασία με την ZDF (Kρατική Γερμανική Τηλεόραση) και την Unitel. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News