LIFE & ARTS

Τα επικά σάουντρακ φαντασίας έρχονται στο σπίτι μας

Τα επικά σάουντρακ φαντασίας έρχονται στο σπίτι μας

Μπορείτε να φανταστείτε τον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» χωρίς το εμβληματικό σάουντρακ του Χάουαρντ Σορ; Ή το «Game of Thrones» δίχως το κομμάτι των τίτλων του που σε στέλνει κατευθείαν στον θρυλικό κόσμο του Γουέστερος; Δεν είναι ανάγκη να πούμε πόσο σημαντική είναι η μουσική επένδυση μιας ταινίας ή μιας τηλεοπτικής σειράς, ειδικότερα όταν αυτή ανήκει στο είδος της επικής φαντασίας που, εκ των πραγμάτων, έχει σκοπό να ταξιδέψει τον θεατή σε μια πραγματικότητα πολύ διαφορετική από την δική του.

Αυτά τα μαγικά σάουντρακ βάζει στο σπίτι μας από αύριο (7-10/5) το Christmas Theater μεταδίδοντας online μια σειρά συναυλιών της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Δανίας, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Κριστιάν Σούμαν. Για 100 λεπτά ανοίγεται μπροστά μας μέσω της μουσικής μια πόρτα σε έναν πλούσιο κόσμο φαντασίας, όπου δράκοι και μάγισσες, τρομπέτες και βιολιστές διασχίζουν έναν περιπετειώδη δρόμο γεμάτο πολεμιστές, σπαθιά αλλά και ξωτικά και αλχημιστές που τα μυστικά τους αναβλύζουν ήχους και μας οδηγούν σε έναν κόσμο γεμάτο μαγεία.

Και φυσικά δεν μιλάμε μόνο για «Αρχοντα» και «Game of Thrones». Στην συναυλία που ενισχύεται επίσης από την παρουσία χορωδιών και σολίστ, θα ακούσουμε ακόμα μουσικά θέματα από το «The Hobbit», το «Highlander», το «Harry Potter», την «Νάρνια», το «World of Warcraft» και τον παραμυθένιο «Λαβύρινθο του Πάνα». Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετά από αυτά τα σάουντρακ είναι πολυβραβευμένα, ακόμα και με το Οσκαρ για το καλύτερο μουσικό σκορ.

Η προπώληση των κωδικών παρακολούθησης γίνεται μέσα από τις πλατφόρμες του viva.gr και του christmastheater.gr. Οι παραστάσεις ξεκινούν όλες τις μέρες στις 8 μ.μ. ενώ το Σάββατο και την Κυριακή υπάρχει επιπλέον παράσταση στις 4 μ.μ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News