LIFE & ARTS

Μάιος με επιστροφές και… ζόμπι στο Netflix

Μάιος με επιστροφές και… ζόμπι στο Netflix

Μπορεί η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων να βγάζει τον κόσμο εκτός σπιτιού και να τον ξεκολλάει κάπως από τον καναπέ, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως το Netflix σταματά να κυκλοφορεί ταινίες και σειρές. Αντιθέτως και για τον Μάιο η διαδικτυακή πλατφόρμα έχει έτοιμο έναν πλούσιο κατάλογο, με κάποια από τα περιεχόμενά του να είναι ήδη πολυαναμενόμενα.

Τέτοια είναι η σειρά φαντασίας «Jupiter’s Legacy» (7/5), η οποία προσεγγίζει με διαφορετικό τρόπο το δημοφιλές υπερηρωικό είδος. Καθώς η πρώτη γενιά υπερηρώων δίνει την σκυτάλη στα παιδιά της, οι εντάσεις μεταξύ τους μεγαλώνουν και οι παλιοί κανόνες παύουν να ισχύουν. Με τον Τζος Ντουχάμελ. Ακόμα πιο λαμπερό πρωταγωνιστή, τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, έχει το «Halston», η νέα μίνι σειρά του παραγωγού των «Glee» και «American Horror Story», Ράιαν Μέρφι. Θέμα της η εκρηκτική άνοδος και η πτώση του πρώτου Αμερικανού σελέμπριτι σχεδιαστή μόδας.

Η πιο πολυαναμενόμενες πάντως από τις σειρές του Μαΐου είναι αυτές που επιστρέφουν. Από την βραβευμένη με Emmy ανθολογία του «Ερωτας, Θάνατος & Ρομπότ» (14/5) που επανέρχεται με νέες αλλόκοτες ιστορίες, μέχρι το θρίλερ μυστηρίου «Ποιος σκότωσε τη Σάρα;» (19/5) και το αναπάντεχα ενδιαφέρον «Ράγκναροκ» από την Σκανδιναβία.

Περνώντας και στις ταινίες, o Τζο Ράιτ («Περηφάνια και Προκατάληψη») σκηνοθετεί τους Εϊμι Ανταμς και Γκάρι Ολντμαν στο «Η Γυναίκα στο Παράθυρο», ένα θρίλερ μυστηρίου που θυμίζει αρκετά το κλασικό «Rear Window» του Χίτσκοκ. Στα μονοπάτια της επιστημονικής φαντασίας μας βάζει το γαλλικό «Oxygen» (12/5), με μια γυναίκα να ξυπνά σε έναν θάλαμο κρυοσυντήρησης, δίχως να θυμάται τίποτα.

Αυτόν τον μήνα επίσης καταφτάνει στην πλατφόρμα και το «Army of the Dead» (21/5), η καινούρια δουλειά του Ζακ Σνάιντερ, ο οποίος φέρνει τα… ζόμπι στο Λας Βέγκας, σε μια παλαβή περιπέτεια με πρωταγωνιστή τον θηριώδη Ντέιβ Μπαουτίστα. Τέλος στο «Blue Miracle» (27/5) του κουβανικής καταγωγής, Χούλιο Κιντάνα, παρακολουθούμε την αληθινή ιστορία μιας παρέας που συνεργάζεται με ένα κατσούφη καπετάνιο, προκειμένου να σώσουν το ορφανοτροφείο τους μέσω ενός διαγωνισμού αθλητικού ψαρέματος.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News