Life & Arts Σάββατο 24/04/2021, 09:25
LIFE & ARTS

Ποιοι «διψούν» για ένα ουίσκι 65.000 δολαρίων;

Ποιοι «διψούν» για ένα ουίσκι 65.000 δολαρίων;

Υπάρχουν άνθρωποι που θα έδιναν 65.000 δολάρια για ένα μπουκάλι ουίσκι; Μάλλον ναι, αν κρίνει κανείς από την απόφαση της William Grant & Sons, να ανοίξει στη Σιγκαπούρη το Distillers Library, μία κάβα για συλλέκτες – λάτρεις του ποτού. Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει τα brands Glendfiddich, Balvenie και Monkey Shoulder. 

«Προσπαθούμε να προσωποποιήσουμε την όλη εμπειρία, στην οποία μπορεί κανείς να επιλέξει, βάσει πρόσκλησης, να έρθει και να έχει την ευκαιρία να μοιραστεί ορισμένα από τα πιο σπάνια ουίσκι της οικογένειας» λέει στο Bloomberg o Doug Bagley, εμπορικός διευθυντής William Grant & Sons. «Θα δοκιμάσετε ορισμένα προϊόντα που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο» προσθέτει.

Το σπάνιο ουίσκι είναι μία ιστορία εμπορικής επιτυχίας τα τελευταία χρόνια στον κλάδο των πολυτελών αγαθών. Η αξία των μεταπωλήσεων σε συλλέκτες έχει αυξηθεί 478% την τελευταία δεκαετία σύμφωνα με τηWealth Report 2021 της Knight Frank—την ώρα που εκείνες για ακριβό κρασί έχουν ανέβει 127%, για ρολόγια χειρός 89% και για τέχνη 71%.  

Ποιοι έχουν τόσο ακριβά γούστα; Οι νέοι εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι της Ασίας, που στηρίζουν συνολικά την αγορά πολυτελών αγαθών παγκοσμίως. 

Έτσι η κάβα Distillers Library προσφέρει μεταξύ άλλων ένα Glenfiddich 1973 Armagnac έναντι 25.000 δολαρίων και ένα Glenfiddich 50 ετών έναντι 65.000 δολαρίων.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News