LIFE & ARTS

Nike Next Nature Football: η μπάλα που βλέπει το μέλλον

Nike Next Nature Football: η μπάλα που βλέπει το μέλλον

Όχι, δεν πρόκειται για εκείνες τις διάφανες κρυστάλλινες σφαίρες που χρησίμευαν ως εργαλείο για να δουν το μέλλον όσοι διέθεταν μαντικές ικανότητες. Πρόκειται, όμως, για μία διάφανη μπάλα ποδοσφαίρου που βλέπει προς ένα οικολογικό, βιώσιμο μέλλον.

Η Nike Next Nature Football είναι ένα πρωτότυπο κόνσεπτ για μία μπάλα που – προς το παρόν – δε διατίθεται προς πώληση, αλλά μαρτυρά τη δέσμευση ενός αθλητικού κολοσσού για τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών, καθώς το περίβλημα της μπάλας είναι κατασκευασμένο από περισσεύματα airbags των Nike Air παπουτσιών και το εσωτερικό αποτελείται 100% από υπολείμματα νημάτων που συλλέχθηκαν χώρους υγειονομικής ταφής. Μέχρι στιγμής, το 78% όλων των προϊόντων Nike, Jordan και Converse αποτελούνται σε κάποιο βαθμό από υλικά που έχουν ανακυκλωθεί και επαναχρησιμοποιηθεί.

Η Nike έχει στο DNA της την καινοτομία και, αντιλαμβανόμενη πως ο αντίκτυπος που έχει στο κλίμα με τον όγκο της και την παραγωγή των προϊόντων της είναι αντίστοιχος εκείνου που έχει μία πόλη στο μέγεθος του Άμστερνταμ, είναι αποφασισμένη να διαθέσει όλη την τεχνογνωσία της για να μεταμορφώσει τα υπολείμματα σε θησαυρούς. Η Nike Next Nature Football δημιουργήθηκε ως κόνσεπτ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Move to Zero”, δηλαδή το ταξίδι της Nike προς την επίτευξη μηδενικών εκπομπών άνθρακα και αποβλήτων με σκοπό την προστασία του μέλλοντος του αθλητισμού και του πλανήτη.

Όπως λέει και ένα από τα πιο πρόσφατα και πετυχημένα moto της Nike “Στόχος μας είναι η γενιά που θα δει περισσότερα Super Bowls, όχι Dust Bowls” (σ.σ. καταιγίδες σκόνης και ξηρασία λόγω κλιματικής αλλαγής).

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News