LIFE & ARTS

Νέο βιβλίο του Τζέιμι Ολιβερ με post pandemic συνταγές

Νέο βιβλίο του Τζέιμι Ολιβερ με post pandemic συνταγές

Αν κάτι έχουμε κάνει αρκετά μέσα στο lockdown της πανδημίας είναι να μαγειρεύουμε και (μάλλον) να φωτογραφίζουμε τα πιάτα μας για το Ινσταγκραμ. Τώρα που σε κάποιες χώρες τα μέτρα περιορισμού χαλαρώνουν και τα οικογενειακά τραπέζια μεγαλώνουν λίγο περισσότερο, ο Τζέιμι Ολιβερ παρουσίασε το νέο του βιβλίο με συνταγές που φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά.

Το βιβλίο του διάσημου σεφ της σπιτικής κουζίνας με τίτλο «Together: Memorable Meals, Made Easy» θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο από τις εκδόσεις Penguin Books και περιέχει συνταγές για φαγητά που φιλοδοξούν να μείνουν αξέχαστα είτε προορίζονται να μοιραστούν μεταξύ δύο ή περισσότερων ατόμων. Το βιβλίο, όπως ανέφερε ο εκδοτικός οίκος, δημιουργήθηκε μέσα στα συνεχιζόμενα lockdowns και αποτελείται από περίπου 130 συνταγές για ορεκτικά, κυρίως πιάτα, σαλάτες, επιδόρπια και κοκτέιλ. Μάλιστα, κάθε κεφάλαιο ξεκινά με τα υλικά σε μια Ινσταγκραμική σχεδίαση, κατάλληλη για να τη μοιραστεί ο επίδοξος σεφ με τους καλεσμένους του.

Οι συνταγές είναι απλές και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι καθημερινά με βήματα που μπορεί να τα ακολουθήσει ο καθένας. Ο Τζέιμι Ολιβερ προτείνει επίσης διάφορες προσαρμογές για βίγκαν ή χορτοφαγική μαγειρική και δίνει συμβουλές για την κατάλληλη διακόσμηση του τραπεζιού που ταιριάζει με το εκάστοτε μενού.
«Το βιβλίο σκοπεύει να δώσει στους αναγνώστες εύκολες συνταγές για δείπνα, γιορτές, ειδικές περιστάσεις ή απλώς για ένα απλό φιλικό τραπέζι με όσους αγαπάνε και είναι κοντά τους. Ηθελα οι συνταγές να έχουν την αίσθηση ενός γαστρονομικού φωτός στην άκρη του τούνελ, όπου το φαγητό μπορεί κανείς να το χαρεί και να το απολαύσει», δήλωσε ο Βρετανός σεφ.  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News