Life & Arts Τετάρτη 7/04/2021, 15:57 ΚΟΡΑΛΙΑ ΞΕΠΑΠΑΔΕΑ
LIFE & ARTS

Ο Tatsuo Horiuchi ζωγραφίζει τοπία χρησιμοποιώντας το Excel

Ο Tatsuo Horiuchi ζωγραφίζει τοπία χρησιμοποιώντας το Excel

Ο 77χρονος καλλιτέχνης από την Ιαπωνία φιλοτεχνεί πανοραμικά τοπία της Ιαπωνικής υπαίθρου και έχει γίνει γνωστός ως «Microsoft Excel artist».

Για περισσότερα από 15 χρόνια, ο Ιάπωνας καλλιτέχνης, Tatsuo Horiuchi (Τάτσουο Χοριούτσι), φιλοτέχνησε εντυπωσιακά τοπία με περίπλοκες λεπτομέρειες βουνών, ανθισμένες κερασιές και πυκνά δάση, χρησιμοποιώντας απλώς το εργαλείο του Microsoft Excel.

Μάλιστα, ο 77χρονος ζωγράφος έχει δηλώσει ότι προτιμά το Excel από το Microsoft Paint, επειδή αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει «περισσότερες λειτουργίες και είναι ευκολότερο στη χρήση».

Στην τεχνική του, ο Tatsuo Horiuchi χρησιμοποιεί διανυσματικά εργαλεία σχεδίασης, τα οποία αναπτύχθηκαν για γραφήματα και απλά σχήματα, αξιοποιώντας το Excel για να σχεδιάζει τοπία της αγροτικής Ιαπωνίας.

Όταν συνταξιοδοτήθηκε, ο Tatsuo Horiuchi από το Ναγκάνο της Ιαπωνίας, αποφάσισε ότι θέλει να ζωγραφίζει. Το πρόβλημα, ωστόσο, ήταν ότι δεν είχε την οικονομική ευχέρεια για να επιδοθεί στη ζωγραφική και, καθώς η επιθυμία του ήταν μεγάλη, αναζήτησε λύσεις.

Όταν, λοιπόν, αναρωτήθηκε για το πώς μπορεί να ζωγραφίζει με τον υπολογιστή του, δεν υπήρχαν χρήματα ούτε για να αγοράσει ένα βασικό πρόγραμμα ζωγραφικής σε υπολογιστή. Τότε ήταν που συνέλαβε την εξαιρετικά πρωτότυπη ιδέα να πειραματιστεί με το Excel της Microsoft.

Ο Tatsuo Horiuchi ζωγραφίζει τοπία χρησιμοποιώντας το Excel-1

Ο Tatsuo Horiuchi ξεκίνησε να ζωγραφίζει το 2000 και έθεσε σαν στόχο το εξής: “Σε δέκα χρόνια, να ζωγραφίσω κάτι αξιοπρεπές που να μπορώ να το δείξω σε κόσμο”.

Το 2006, συμμετείχε σε έναν διαγωνισμό Excel Autoshape Art Contest. Οι κριτές έπαθαν πλάκα με το πόσο καλή ήταν η δουλειά του σε σχέση με τα έργα που είχαν ετοιμάσει οι άλλοι διαγωνιζόμενοι. Στον διαγωνισμό αυτό, ο Horiuchi κέρδισε το πρώτο βραβείο και συνέχισε να ζωγραφίζει με Microsoft Excel, ενώ έργα του έχει αποκτήσει πλέον και το Gunma Museum of Art στο Ναγκάνο.

Ο 77χρονος καλλιτέχνης ζωγραφίζει υπέροχα πανοραμικά τοπία της ιαπωνικής υπαίθρου και έχει μείνει γνωστός ως «Microsoft Excel artist».

Πηγή: neolaia.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News