LIFE & ARTS

Η Βαρκελώνη δείχνει τον δρόμο για τις συναυλίες

Η Βαρκελώνη δείχνει τον δρόμο για τις συναυλίες

Την ώρα που οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου (υποτίθεται πως) ετοιμάζονται για την τουριστική περίοδο, κάποιοι φαίνεται να τολμούν περισσότερο από άλλους. Ιδιαίτερα σε περιοχές όπου αυτό που έχουν να προσφέρουν στους τουρίστες δεν είναι μόνο το κλασικό «ήλιος και θάλασσα», αλλά και πλήθος ακόμα δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τον σύγχρονο πολιτισμό. Σίγουρα αυτό συμβαίνει στην Βαρκελώνη, εκεί όπου το βράδυ του περασμένου Σαββάτου 5.000 άνθρωποι παρακολούθησαν δίχως αποστάσεις αλλά με μάσκες μια κανονική ροκ συναυλία, η οποία διεξήχθη με τις ευλογίες της ισπανικής κυβέρνησης.

Ολοι οι συμμετέχοντες είχαν φυσικά περάσει από Covid-19 τεστ την ίδια ημέρα, πριν πάρουν το πράσινο φως για να περάσουν στον (κλειστό) χώρο της συναυλίας και να παρακολουθήσουν το συγκρότημα Love of Lesbian, στην πιο μεγάλου βεληνεκούς εκδήλωση ψυχαγωγικού χαρακτήρα που διεξάγεται στην Ευρώπη από την έναρξη της πανδημίας. Δεν ήταν όμως πρώτη.

Πριν από έναν μήνα περίπου σε ένα από τα πελώρια κλαμπ του Αμστερνταμ συγκεντρώθηκαν περίπου 2.500 άτομα, προκειμένου να απολαύσουν μουσική και χορό, σε διαβαθμισμένες συνθήκες ασφαλείας, οι οποίες έφταναν μέχρι και τις προ-Covid… ελευθερίες. Στην ίδια την Ισπανία, ήδη από τον Δεκέμβρη είχε διεξαχθεί πειραματική συναυλία 500 ατόμων, έτσι ώστε οι ειδικοί να μπορέσουν να συλλέξουν δεδομένα σχετικά με την πιθανή διασπορά του ιού σε συνθήκες τέτοιων εκδηλώσεων.

Στην δε συναυλία της Βαρκελώνης, η οποία έγινε ταχύτατα sold-out, οι συμμετέχοντες πλήρωσαν κανονικά εισιτήριο 23-28 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους της καλής ποιότητας μάσκας τους. Η χρήση της τελευταίας ήταν υποχρεωτική καθόλη την διάρκεια του σόου, εκτός από συγκεκριμένους χώρους, προορισμένους για φαγητό ή ποτό. «Αυτό είναι άλλο ένα μικρό βήμα, ώστε να μπορούμε ξανά να διεξάγουμε συναυλίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις», δήλωσε ο ο Δρ. Μπόρις Ρεβόλο, επικεφαλής της ομάδας που σχεδίασε τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα. Οσο για τους μουσικούς που έπαιξαν στην συναυλία, ήταν φανερά συγκινημένοι. «Εχει περάσει ενάμισι χρόνος από τότε που ανεβήκαμε στην σκηνή ως μπάντα. Είναι τόσο… μερικοί από τους μουσικούς κλαίνε εδώ πάνω», είπε από μικροφώνου ο τραγουδιστής Σάντι Μπαλμς.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News