Life & Arts Τρίτη 23/03/2021, 15:35
LIFE & ARTS

Επιστρέφουν οι κινηματογράφοι

Επιστρέφουν οι κινηματογράφοι

Να ανοίξει ξανά τις αίθουσές της στις ΗΠΑ στις 2 Απριλίου σχεδιάζει η  Cineworld, η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα κινηματογράφων του κόσμου. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα περισσότερα από τα 127 σινεμά της θα ανοίξουν τις πόρτες τους στις 17 Μαΐου.

Η Cineworld, οι αίθουσες της οποίας είναι κλειστές εδώ και έξι μήνες εξαιτίας της πανδημίας, ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσει και πάλι στις ΗΠΑ από τις αρχές του επόμενου μήνα, όταν και θα κυκλοφορήσουν οι ταινίες «Godzilla vs Kong» και «Mortal Kombat».

Συγκεκριμένα, κάποιες από τις 536 αίθουσες Regal που λειτουργεί στις ΗΠΑ θα ανοίξουν τη Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών για το «Godzilla vs Kong» και οι υπόλοιπες θα επαναλειτουργήσουν από τις 16 Απριλίου, με την προβολή του «Mortal Kombat».

Στις περισσότερες από τις αμερικανικές πολιτείες, τα σινεμά μπορούν να λειτουργήσουν με το 50% της δυναμικότητάς τους, όμως αυτό θα είναι αρκετό για να καταστεί η επαναλειτουργία της Cineworld κερδοφόρος, είπε ο CEO της εταιρείας, Mooky Greidinger.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η εταιρεία είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα, με 127 κινηματογραφικές αίθουσες, οι περισσότερες από αυτές θα λειτουργήσουν στις 17 Μαΐου, στο πλαίσιο και του οδικού χάρτη της κυβέρνηση για το άνοιγμα της οικονομίας. Άλλες αλυσίδες δεν έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής τα σχέδιά τους.

Σημειώνεται ότι η Cineworld πήρε την απόφαση να κλείσει όλες τις αίθουσές της σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο τον Οκτώβριο, αφότου η  προβολή της νέας ταινίας James Bond αναβλήθηκε και πάλι. Το 2020 ήταν η χειρότερη χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ για τους κινηματογράφους.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News