LIFE & ARTS

Ολοταχώς για την πρώτη «υβριδική» τελετή των Οσκαρ

Ολοταχώς για την πρώτη «υβριδική» τελετή των Οσκαρ

Με τις οσκαρικές υποψηφιότητες να είναι πλέον παγιωμένες και όσους έχουν ελπίδες για το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο να κάθονται ήδη σε αναμμένα κάρβουνα, αυτό που μένει να μάθουμε είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα πραγματοποιηθεί η τελετή της 25ης Απριλίου. Σε αρκετά μεγάλο βαθμό βέβαια αυτές έγιναν γνωστές εχθές από τον Πρόεδρο της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, Ντέιβιντ Ρούμπιν, ο οποίος απέστειλε μήνυμα στα μέλη-ψηφοφόρους σχετικά με τον προγραμματισμό της φετινής κινηματογραφικής γιορτής.

Οπως όλα δείχνουν αυτή θα είναι υβριδική και αρκετά όμοια με την πρόσφατη των βραβείων Grammy, η οποία άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις, τόσο σε εκείνους συμμετείχαν ζωντανά, όσο (κυρίως) και στο ευρύ κοινό που την παρακολούθησε από τις οθόνες του. Με την κεντρική σκηνή στημένη σε υπαίθριο χώρο έξω από το Staples Center -βοήθησε ο καιρός της Καλιφόρνια- και την δράση να μεταφέρεται σποραδικά σε «υποσκηνές», όπου τραγουδούσαν ζωντανά οι καλλιτέχνες, τα Grammy προσέφεραν έναν καλό μπούσουλα και στα Οσκαρ.

 Οπως έγινε γνωστό αυτά θα μεταδοθούν από δύο διαφορετικές τοποθεσίες του Λος Αντζελες: το παραδοσιακό Dolby Theatre, όπου φιλοξενούνται όλες οι τελετές από το 2002, αλλά και το ιστορικό Union Station στο κέντρο της πόλης. Οι συμμετέχοντες-υποψήφιοι και ο περιορισμένος αριθμός συνοδών τους, λαμβάνουν αυτές τις ημέρες τις προσκλήσεις τους, αν και είναι αμφίβολο κατά πόσο θα μπορέσουν τελικά στο σύνολό τους να παρεβρεθούν, ιδιαίτερα εκείνοι -φέτος είναι περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά- που δεν κατοικούν στις Η.Π.Α.

Σε κάθε περίπτωση τόσο οι καλεσμένοι, όσο και οι παρουσιαστές της βραδιάς θα έχουν ζωντανή παρουσία, η οποία ωστόσο θα περιοριστεί μόνο στο κομμάτι της τελετής, με τα περίφημα πάρτι, τα επίσημα δείπνα και τις ειδικές προβολές να είναι φέτος εκτός προγράμματος. Οσο για τους οικοδεσπότες που πέρυσι μάλλον επιτυχημένα καταργήθηκαν, θεωρείται δύσκολο να τους δούμε και φέτος· αντιθέτως φαίνεται πως οι διοργανωτές ψάχνουν άλλους έξυπνους τρόπους ώστε να τραβήξουν (και να διατηρήσουν) την προσοχή του τηλεοπτικού κοινού, πράγμα εξ ορισμού δύσκολο σε ένα πρόγραμμα που συνήθως ξεπερνά σε διάρκεια τις τρεις ώρες.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News