Life & Arts Σάββατο 13/03/2021, 19:43
LIFE & ARTS

Με καινούργιο τραγούδι θα συμμετάσχει στη Eurovision η Λευκορωσία

Με καινούργιο τραγούδι θα συμμετάσχει στη Eurovision η Λευκορωσία

Η Λευκορωσία θα υποβάλει νέο τραγούδι στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, αφού το προηγούμενο, από ένα συγκρότημα το οποίο χλευάζει τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, απορρίφθηκε ως υπερβολικά πολιτικοποιημένο, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Έχοντας στίχους όπως «Θα σας διδάξω πως να στέκεστε σε γραμμή», το τραγούδι πυροδότησε αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και από ένα Ευρωβουλευτή, ο οποίος ζήτησε η Λευκορωσία να αποκλεισθεί από τον διαγωνισμό τραγουδιού.

Την περασμένη Πέμπτη η διοργανώτρια αρχή της Eurovision, η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων, απείλησε να αποκλείσει τη Λευκορωσία εάν δεν υπέβαλε μια τροποποιημένη έκδοση του τραγουδιού ή ένα νέο τραγούδι.

Το να επιτραπεί το αρχικό τραγούδι θα ήταν σαν να υποστηρίζεται η βίαιη καταστολή στις μαζικές αναταραχές που πλήττουν τη χώρα μετά τις εκλογές του Αυγούστου, με σκοπό να φύγει από την εξουσία ο Λουκασένκο, όπως υποστηρίζουν οι κριτικοί.

Για τον ίδιο, η νέα αντιπαράθεση αποτελεί άλλο ένα δείγμα της πίεσης που ασκείται στη Λευκορωσία από τις εξωτερικές δυνάμεις. Ο βετεράνος πολιτικός προσχώρησε στην εξουσία με την υποστήριξη της παραδοσιακής συμμάχου Ρωσίας και κατηγορεί τη Δύση ότι ξεσηκώνει διαμαρτυρίες με σκοπό να τον ανατρέψει.

«Αρχίζουν να μας πιέζουν σε όλα τα μέτωπα. Το βλέπω ακόμη και στην Eurovision», δήλωσε ο Λουκασένκο, στα πρώτα δημόσια σχόλιά του για το θέμα.

«Θα φτιάξουμε ένα άλλο τραγούδι. Βλέπετε ότι αυτό πολιτικοποιήθηκε», προσέθεσε.  

Επίσης για πρώτη φορά τοποθετήθηκε για το βίντεο που κυκλοφόρησε αυτήν την εβδομάδα από αντιπολιτευόμενο μέσο μαζικής ενημέρωσης με έδρα την Πολωνίας, στο οποίο ο Λουκασένκο κατηγορείται ότι ξοδεύει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για να διάγει έναν πολυτελή τρόπο ζωής. «Δεν θα επιτρέψω ποτέ στον εαυτό μου να κλέψει κάτι από τους ανθρώπους», δήλωσε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News