LIFE & ARTS

Ένας «οσκαρικός» Κυβερνήτης για το Τέξας

Ένας «οσκαρικός» Κυβερνήτης για το Τέξας

Επί σχεδόν δύο δεκαετίες ο Μάθιου Μακόναχι ήταν η μεγάλη απογοήτευση την κινηματογραφικής βιομηχανίας. Ομορφος, αναμφισβήτητα ταλαντούχος, όμως και αυτοκαταστροφικός και επιρρεπής σε κάθε είδους καταχρήσεις, έτσι που κανένας σπουδαίος κινηματογραφιστής δεν τον εμπιστευόταν για να συνεργαστεί μαζί του. Αυτά μέχρι που έφτασε η ώρα να «καθαρίσει» και σήμερα να λογίζεται ένας από τους 5-6 κορυφαίους Αμερικανούς ηθοποιούς, κάτοχος του βραβείου Οσκαρ και περιζήτητος από τους σκηνοθέτες, που θέλουν έναν πρωταγωνιστή να δώσει την δική του σπίθα στην ταινία και ταυτόχρονα να φέρει το κοινό στα ταμεία. 

Ο «καινούριος» Μακόναχι ωστόσο δεν είναι απλά ηθοποιός. Πριν λίγες μέρες σε ένα podcast στο οποίο συμμετείχε ανακοίνωσε πως «σκέφτεται σοβαρά» το ενδεχόμενο να κατέβει για Κυβερνήτης στην γενέθλια Πολιτεία του, το Τέξας. «Κοιτάζω ξανά το τώρα, ποιος μπορεί να είναι ο ρόλος μου ως ηγέτης; Επειδή νομίζω ότι έχω κάποια πράγματα να μοιραστώ και να διδάξω, ποιος είναι ο ρόλος μου; Τι πρέπει να κάνω στο επόμενο στάδιο της ζωής μου;», αναρωτήθηκε φωναχτά ο ηθοποιός, ο οποίος προφανώς νιώθει πως η καλλιτεχνική διάσταση του έργου του δεν είναι πλέον αρκετή. 

Το ερώτημα βέβαια είναι με ποια πλευρά θα κατέβαινε ένας τέτοιος περιζήτητος υποψήφιος. Ως βέρος Τεξανός, ο Μακόναχι τιμά τις παραδόσεις του Νότου -και είναι γνωστός περί τούτου- αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως δεν αντιλαμβάνεται τις ανάγκες του σύγχρονου κόσμου. Αναγνωρίζει για παράδειγμα πως η ακατάσχετη οπλοκατοχή και οπλοχρησία που υπάρχει σε πολλές Πολιτείες των Η.Π.Α. (και σίγουρα στο Τέξας) αποτελεί σοβαρό πρόβλημα, όπως και η αστυνομική βία. Στο θέμα επίσης της πανδημίας, που δίχασε για άλλη μια φορά τους συμπολίτες του, εκείνος πήρε ξεκάθαρη στάση υπέρ της εκστρατείας της χρήσης μάσκας κ.ο.κ. 

Από όλα αυτά συνάγεται πως οι Δημοκρατικοί μάλλον θα του ταίριαζαν περισσότερο, αν και ο ίδιος δηλώνει άνθρωπος του Κέντρου και καλεί σε συνεννόηση για την επίλυση των κοινών προβλημάτων. Η δημοφιλία του άλλωστε στον κόσμο της δεύτερης πολυπληθέστερης Πολιτείας της χώρας είναι τόση ώστε θα είχε σοβαρές ελπίδες να εκλεγεί ακόμα κι ως ανεξάρτητος. Οπως ανέφεραν και αρκετοί θαυμαστές του στα κοινωνικά μέσα το σλόγκαν του θα μπορούσε να είναι: «Make America all right, all right, all right again».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News