Life & Arts Παρασκευή 12/03/2021, 14:29
LIFE & ARTS

Τέλος στους «δανεικούς» κωδικούς του Netflix;

Τέλος στους «δανεικούς» κωδικούς του Netflix;

Η χρήση «δανεικών» passwords του Netflix, από συγγενείς και φίλους που έχουν συνδρομή, είναι κοινό μυστικό σε όλο τον κόσμο. Όμως τώρα, ο γίγαντας του streaming αρχίζει να παίρνει τα μέτρα του κατά εκείνων που επωφελούνται από συνδρομές τρίτων.

Επισήμως, οι όροι της υπηρεσίας αναφέρουν ότι οι συνδρομητές δεν πρέπει να μοιράζονται το password τους με άτομα πέραν εκείνων που ζουν στο ίδιο σπίτι.

Στο πλαίσιο αυτό, το Netflix αρχίζει να δοκιμάζει μία μέθοδο για να αντιμετωπίσει τη διαρροή των passwords. Όταν ένας χρήστης επιλέγει το προφίλ του σε έναν λογαριασμό τον οποίο χρησιμοποιούν και άλλοι, ένα pop-up παράθυρο ανοίγει και του ζητά να ταυτοποιήσει το λογαριασμό, με ένα μήνυμα ή email που αποστέλλεται στον κάτοχο της συνδρομής. Ο χρήστης μπορεί να δηλώσει ότι θα ταυτοποιήσει το λογαριασμό αργότερα, και σε αυτή την περίπτωση, το pop-up θα εμφανιστεί ξανά κάποια άλλη στιγμή. Εάν δεν μπορέσει να ταυτοποιήσει το λογαριασμό, τότε ο χρήστης θα καλείται από το Netflix να φτιάξει  δικό του λογαριασμό.

Βέβαια, η πρακτική αυτή εφαρμόζεται από το Netflix δοκιμαστικά και αφορά μόνο έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών.

Το πρόβλημα των «δανεικών» passwords είναι κάτι που αντιμετωπίζουν όλες οι πλατφόρμες streaming εδώ και χρόνια. «Είναι κάτι με το οποίο πρέπει να μάθεις να ζεις», έλεγε ο ιδρυτής και CEO του Netflix, Ριντ Χέιστινγκς, το 2016. Το 2019, η διοίκηση της εταιρείας είχε πει  σε τηλεδιάσκεψή της με αναλυτές ότι θέλει να πατάξει την πρακτική, αλλά ακόμα αναζητά τρόπους για να το κάνει.

Ως γνωστόν, το Netflix «απογειώθηκε» κατά τη διάρκεια της πανδημίας, φτάνοντας τους 200 εκατ. συνδρομητές τον περασμένο μήνα, με τη μετοχή του να ενισχύεται κατά 50% μέσα σε ένα χρόνο. Όμως, καθώς οι άνθρωποι αναμένεται να περάσουν λιγότερο χρόνο μέσα στο σπίτι το 2021, η εταιρεία ενδεχομένως να μην μπορέσει να διατηρήσει αυτό το momentum.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS