Life & Arts Παρασκευή 12/03/2021, 14:01
LIFE & ARTS

Τέσσερα podcasts, ιδανικά για σινεφίλ

Τέσσερα podcasts, ιδανικά για σινεφίλ

Αν αγαπάς τις ταινίες και τα podcasts, τότε συνέχισε να διαβάζεις!

Τα podcasts είναι μία ανερχόμενη μορφή περιεχομένου, κατά την οποία ο ακροατής μπορεί να ακούσει μία εκπομπή όποια στιγμή θέλει, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το ραδιόφωνο που όλες οι εκπομπές είναι live.

Podcasts μπορείτε να βρείτε σε πολλές πλατφόρμες, όπως είναι το Spotify, αλλά και τα λεγόμενα Apples podcasts, τα οποία είναι διαθέσιμα στο Apple Store. Αν και στο εξωτερικό τα podcasts έκαναν θραύση τα τελευταία χρόνια, στην Ελλάδα άρχισαν να “εκτοξεύονται” κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown. Εδώ και ένα χρόνο, λοιπόν, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να δημιουργήσουν ακόμη και στην Ελλάδα το ολόδικό τους podcast, ενώ πολλοί και πολλές ακούν podcast σε καθημερινή ή και εβδομαδιαία βάση.

  

Παρακάτω ακολουθούν μερικά ελληνικά, αλλά και αγγλόφωνα podcasts, τα οποία αφορούν ταινίες και γι’ αυτό, θεωρήσαμε χρέος μας να ενημερώσουμε κάθε σινεφίλ προκειμένου να τους δώσει μία ευκαιρία!

1. Για πες καμιά ταινία

Όπως μας προδιαθέτει και το όνομα του podcast, η συγκεκριμένη εκπομπή αφορά τις ταινίες. Οι δύο δημιουργοί του συγκεκριμένου podcast, ο Στάθης Κόλλιας και ο Φίλιππος Χατζίκος, παρακολουθούν μία ταινία (νέα ή πιο παλιά) και τη σχολιάζουν, χωρίς όμως να γνωρίζει ο ένας τη γνώμη του άλλου μέχρι εκείνη τη στιγμή, κάτι που κάνει την εκπομπή ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Αν, λοιπόν, λατρεύεις τον κινηματογράφο και τις καλές ταινίες, πρέπει να ακούσεις το συγκεκριμένο ελληνικό podcast!

2. Forbidden Colours

Πρόκειται για ένα νέο podcast, το οποίο δημιουργεί ένας φοιτητής από το Πανεπιστήμιο Πατρών, ο Γιώργος, που σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην περίληψη του podcast στο Spotify 24/7 σκέφτεται το σινεμά και τα ταξίδια. Μέχρι και τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, ο Γιώργος έχει ανεβάσει 6 επεισόδια, τα οποία ποτέ δεν ξεπερνούν τα 30 λεπτά και αφορούν ταινίες ως επί το πλείστον. Σίγουρα αξίζει να ακούσετε κάποιο επεισόδιό του, αφού είναι μικρά και θα σας κρατήσουν ευχάριστη συντροφιά κατά τη διάρκεια μιας βόλτας, όσο περιμένετε στην ουρά κάποιας τράπεζας/υπηρεσίας/σούπερ μάρκετ ή όταν κάνετε τις δουλειές του σπιτιού (εμείς ιδέες δίνουμε).

 

 

3. The Rewatchables

Και από τα ελληνόφωνα πάμε στα… αγγλόφωνα podcasts! Πιο συγκεκριμένα, ο Bill Simons ( που είναι Αμερικανός αναλυτής αθλητικών ειδών, συγγραφέας, podcaster και ιδρυτής/CEO του site αθλητικών και pop culture The Ringer) μαζί με την ομάδα του δημιούργησαν το podacast The Rewatchables, όπου με το αστείρευτο χιούμορ τους σχολιάζουν ταινίες που απλά δε μπορούν να σταματήσουν να παρακολουθούν ξανά και ξανά αναλύοντας, μάλιστα, και συγκεκριμένες σκηνές, τις οποίες βάζουν στο replay (και ίσως μετά από αυτό το podcast τις βάλετε και εσείς).

 

4. How Did This Get Made?

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ Πώς αυτή η ταινία έγινε τόσο μεγάλη επιτυχία; Απ’ ότι φαίνεται οι Paul Scheer, June Diane Raphael, και Jason Mantzoukas όχι μόνο έχουν αναρωτηθεί, αλλά αποφάσισαν να κάνουν ένα podcast, το οποίο είναι αφιερωμένο σε όλες εκείνες τις ταινίες που αν και έγιναν πολύ γνωστές, ήταν κάπως… κακές! Με πολύ χιούμορ και δημιουργώντας ένα ευχάριστο κλίμα οι 3 hosts του podcast μιλούν για ταινίες, όπως το Fast and Furious διερωτώμενοι πώς γίνεται να σημείωσαν τελικά τόσο μεγάλη επιτυχία.

Πηγή: neolaia.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News