LIFE & ARTS

Ο MVP Γιάννης και τα τρίποντα από τη… σέντρα

Ο MVP Γιάννης και τα τρίποντα από τη… σέντρα

Γίνεται μπασκετική γιορτή χωρίς κόσμο; Δίχως τις ενθουσιώδεις κραυγές του πλήθους να συνοδεύουν ένα εντυπωσιακό κάρφωμα ή ένα τρίποντο από το κέντρο του γηπέδου; Αν κάποιος μπορούσε να βάλει αυτό το στοίχημα και να το κερδίσει -πάντα δεδομένων των συνθηκών- αυτό ήταν το NBA, με την κορυφαία αθλητική λίγκα του πλανήτη να διοργανώνει το All-Star Game 2021, εφαρμόζοντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας στην πόλη της Ατλάντα.

 

Η διαδικασία του All-Star Σαββατοκύριακου συμπτύχθηκε, κόσμος, όπως αναφέραμε, στις κερκίδες δεν υπήρχες, παρά μόνο εικονικοί θεατές σε πελώριες οθόνες και κάποιοι λίγοι καλεσμένοι των παικτών, όμως και πάλι το ξενύχτι άξιζε το κόπο· άλλωστε δεν βλέπεις κάθε μέρα έναν Ελληνα να αναδεικνύεται MVP στη μεγαλύτερη σύναξη αστέρων του παγκόσμιου μπάσκετ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατέκτησε και αυτή την κορυφή σκοράροντας 35 πόντους με 16/16 προσπάθειες για την νικήτρια ομάδα του (αρχηγού) Λεμπρόν Τζέιμς, και προσθέτοντας έτσι λίγο ακόμα άρωμα μύθου στην θαυμαστή καριέρα του.

Διότι μπορεί το χθεσινό βράδυ στην Ατλάντα να είχε ελάχιστη σχέση με τον χαμό παλιότερων All-Star Game, ωστόσο και μόνο η λάμψη των μαζεμένων σταρ ήταν αρκετή για να μας μαγνητίσει στην οθόνη. Σταρ όπως ο υπέροχος Στεφ Κάρι, ο οποίος αρχικά κέρδισε τον διαγωνισμό τριπόντων με το δικό του απαράμιλλο στιλ, πριν ξεκινήσει έναν άλλο, αυτοσχέδιο, μέσα στο ίδιο το παιχνίδι, παρέα με τον Ντέμιαν Λίλαρντ. Οι δύο απίθανοι σουτέρ από τη Δύση έδωσαν κανονικό ρεσιτάλ, ευστοχώντας συνεχόμενα όχι από τα 7.25 μέτρα που είναι η γραμμή του τριπόντου αλλά από τα… 17.25, αφήνοντας συμπαίκτες, σχολιαστές και τηλεθεατές με ανοιχτό το στόμα.

Ακόμα κι αυτά τα κατορθώματα πάντως δεν ήταν αρκετά για να τους χαρίσουν τον τίτλο του MVP, ο οποίος πήγε δικαιωματικά στον πανευτυχή Γιάννη και τον μικρούλη γιο του, τον Λίαμ, που τον παρακολουθούσε από την κερκίδα να καρφώνει, να σουτάρει και να τρέχει σαν το ελάφι πάνω κάτω το γήπεδο, νιώθοντας πια φανερά και ο ίδιος πως ανήκει στους καλύτερους των καλύτερων.

Τόσο εκείνος όσο και ο «Βασιλιάς» Λεμπρόν είχαν δηλώσει πριν κάποιο καιρό πως έχουν «μηδενικό ενδιαφέρον» για αυτό το All-Star Game της πανδημίας, το οποίο θα έφερναν εις πέρας μάλλον σαν υποχρεωτική αγγαρεία. Η χθεσινή εικόνα τους ωστόσο και οι αυθόρμητες αντιδράσεις έδειξαν κάτι τελείως διαφορετικό· πιθανότατα και οι ίδιοι κατάλαβαν ότι, ως πολυεκατομμυριούχοι αθλητές, σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για την παγκόσμια κοινότητα που τους παρακολουθεί, το να δώσουν ένα καλό σόου -και παράλληλα να το διασκεδάσουν- είναι πολύ σημαντικότερο από μερικές έξτρα μέρες ξεκούρασης.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News